Follow:
Bøker

Du er så lys

Jeg sitter på bussen to timer til og fra jobb hver dag. Noen av de timene fyller jeg med lydbøker. Sitter og ser ut på den noen ganger mørkeblå, andre ganger nesten blanke fjorden mens jeg egentlig befinner meg et helt annet sted. I ei annen fortelling.

Lydbøker er et spennende format, synes jeg. Av og til funker det ikke i det hele tatt, andre ganger passer det helt utmerket. Her kommer et tips på ei bok jeg virkelig syntes var strålende å høre på!

Du er så lys

Du er så lys av Tore Renberg

Du er så lys handler om solstrålen av en nabo, Steinar, som flytter inn i huset ved siden av Jørgen og familien og tar nabolaget med storm. Han er et oppkomme av positivitet og varme. Jørgen og Steinar blir gode venner. Snart drar de på fotballtur til London sammen for å se West Ham, Jørgens store lag. Men etter denne turen begynner Jørgen å ane at ikke helt er som det skal med denne Steinar. Kjenner han ham egentlig?

Tore Renberg, som har lest inn boka selv, forteller godt både muntlig og papiret. Det føles hele tiden så levende og naturlig. Spesielt godt liker jeg persongalleriet hans og hvordan Jørgen, som er stemmen i boka, betrakter menneskene rundt seg. Så fint om både det mørke og det lyse og alt der imellom. Mot slutten taper boka seg – etter at den har nådd klimakset, fortsetter den liksom bare å dure i vei uten at den gir så mye mer – men den første delen av boka er virkelig verdt å bruke noen timer på. Tips, tips!

Har dere noen gode lydbøker på lur?

LagreLagreLagreLagre

LagreLagreLagreLagre

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Øyvind W.

  Er blitt likt hekta på lydbøker, så kanskje jeg tester ut denne!

  April 8, 2018 at 23:19
 • Reply Luisa Fernanda del Mar

  Jeg hørte min første lydbok for et par uker siden, jeg liker det! Og jeg elsker Tore Renberg så den skal jeg lese/høre :)

  http://la-mar.no

  April 11, 2018 at 01:28
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.