Es ist nicht genug zu wissen – man muss auch anwenden / Es ist nicht genug zu wollen – man muss auch tun

– Johann Wolfgang von Goethe

Nok et studieår er i gang. Og nok engang har jeg fått det for meg at jeg skal gjøre noe jeg virkelig ikke kan. Noe som virkelig skremmer meg. Jeg skal lære meg å prate tysk.

Gi meg et verb jeg skal bøye og jeg storkoser meg. Gi meg en samtale og jeg får mest lyst til å springe. Denne uka var jeg på den første forelesninga. Jeg tror jeg brukte minst en fjerdedel av tida på å nikke og smile pent når noen snakket til meg. Forsøke å le på de rette stedene for å unngå å svare. Hvorfor er det så skummelt å gjøre feil? Hva er nå egentlig det å være redd for?

Men nå har jeg tross alt hoppa i det, og det er ingen vei tilbake uten å gi opp. Og det skal jeg virkelig ikke! Enn så lenge trøster jeg meg med at jeg har en god unnskyldning til å lese Harry Potter om igjen.


Kategorier:

4 kommentarer til “Es ist nicht genug zu wissen – man muss auch anwenden / Es ist nicht genug zu wollen – man muss auch tun”

  1. Hihi, jeg kjenner meg igjen! Da jeg bodde i Paris og skulle lære meg fransk, var den første tida kjempeskummel fordi jeg faktisk måtte BRUKE språket, ikke bare studere det. Heldivis blir det jo lettere etterhvert! Man må liksom bare kaste seg ut i det og ikke være redd for å gå i noen feller, for det er jo ved å si noe feil at man får vite hva som er riktig. Harry Potter er jo utmerket motivasjon! Lykke til fremover!

    • Veldig sant! Å flytte til et land der de snakker språket hadde vært ideelt, men nå må jeg nesten bare tvinge meg selv til å prøve så godt jeg kan her. ;)

  2. Wow..språk er jo ekstremt spennende, men også ekstremt vanskelig! Jeg synes bare det å bo i Oslo er forvirrende når jeg til stadighet må legge om den brede trønderdialekta mi slik at folk faktisk forstår hva jeg sier. (Jepp..helt ridiculous sammenlignet med deg og alle andre som studerer språk, heheh.)

    LYKKE TIL DA! Stå på, jeg heier på deg :D

    • Huff, østlendinger og dialekter altså! Jeg får nesten lyst til å snakke bredere på trass når jeg møter folk som ikke forstår. :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.