Follow:
Annet, Bøker

Fernweh

Forrige uke snubla jeg over et magasin på nett og trykka det hjem.

Fernweh. Som er et av de fineste ordene jeg vet om på tysk – lengten etter å reise ut, ut. Og det viste seg å være det helt perfekte magasinet å bla i til en sen frokost, når gårsdagens eventyr enda sitter igjen i kroppen (sju timer frem og tilbake med tog til et helt magisk sted; mer om det senere). Det er på tysk, da, men det passer jo helt utmerket for ei som holder på å lære seg tysk. Og når hodet ikke er helt med på den leken, så er det helt ok å bare se på bildene, drømme seg bort og planlegge hvor man skal ta veien neste gang. Her finner dere det.

Jeg synes forresten det er så langt mellom de bra bladene. Før i vinter kjøpte jeg et nummer av Elle (mest fordi det var et intervju med Niklas Dyrhaug – han er jo så kul), og jeg ble så skuffa, for jeg følte meg liksom helt tom innvendig etterpå. Vil jo ikke føle det sånn etter å ha lest; vil være full av pågangsmot og motivasjon og kribling i magen! Hva leser dere når dere vil lese noe fint som inspirerer?

Translation: Reading Fernweh (from here) at breakfast and planning my next adventures! Which magazines do you read to find inspiration?

Share on
Previous Post Next Post

Se også

7 Comments

 • Reply noctem.nu

  Åh så fint. Fikk veldig lyst te å reisa nå.

  // Tusen tusen takk :)

  April 6, 2016 at 19:15
 • Reply Caroline (carolinesverden.com)

  Oh, Island <3 Jeg leser Aftenposten Innsikt og Mat fra Norge :)

  April 6, 2016 at 20:05
  • Reply Kristine Graneng

   Jeg har aldri vært på Island, men kommer definitivt høyt opp på listen over steder jeg kan tenke meg å dra til! :)

   April 6, 2016 at 21:54
 • Reply Anja

  Åh, det ser fint ut! Jeg skriver bacheloroppgave om nettopp magasiner nå, da nærmere bestemt om de nye nisjemagasinene som blomstrer opp for tiden. Tips: du bør sjekke ut http://coffeetablemags.myshopify.com/ – der finner du en hel haug med fine og velskrevne magasiner :)

  April 7, 2016 at 09:20
  • Reply Kristine Graneng

   Spennende! Lurer på hva som gjør at det blir rom for flere nisjemagasiner? Er det slik at vi kjøper mer av det enn f.eks. aviser?
   Og tusen takk for tipset!

   April 8, 2016 at 07:55
   • Reply Anja

    Ja, si det! Får komme tilbake til deg når jeg er ferdig med oppgaven – hehe :) Men generelt er det vel en reaksjon på alt det digitale, og at vi enda søker mot håndfast og godt innhold som et avbrekk i hverdagen, men at dette nå har tatt en ny retning. Disse nye magasinene er jo ofte mye mer tidløs og “langsomme” enn de tradisjonelle, noe som kanskje gir en ekstra verdi også (?). Komplekse greier, men veldig spennende for en innholdsnørd! :)

    April 9, 2016 at 15:16
    • Reply Kristine Graneng

     Vil tro det har en slik grunn jeg òg! Du får fortelle hva du finner ut etter hvert. Høres i hvert fall ut som en interessant oppgave – lykke til med den :)

     April 11, 2016 at 19:14

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.