Fire serietips for hjemmekvelder

Jeg sitter i høstmørket med en stor kopp te og lunken gresskarpai med krem, og i kveld har jeg begynt å se The Crown igjen mens jeg venter på den nye sesongen som starter søndag. Det blir skikkelig seriefest den kommende uka! Først tilbake til dronning Elizabeth og den britiske kongefamilien. Så et gjensyn med Lyra og Pan i sesong to av Den mørke materien. Det er godt å ha noe å se fram til nå når det blir mye tid hjemme igjen.

Det er vel neppe bare jeg som har sett flere serier enn vanlig i år – som har hatt ekstra behov for lettvint virkelighetsflukt. Jeg har sett igjen noen gamle klassikere (Glee – får meg alltid i godt humør!), men har også oppdaga noen nye perler.

Mrs. America (HBO) er kanskje den største favoritten i år. Om kvinnebevegelsens i USAs kamp for å få vedtatt Equal Rights Amendment på 70-tallet – og om de konservative kvinnene som kjempa mot. Så spennende å følge kampene innad i de to leirene. Og persongalleriet er fantastisk – Cate Blanchett som Phyllis Schlafly? Utrolig.

I The Plot Against America (HBO) vinner nazisympatisør Charles Lindbergh presidentvalget i stedet for Roosevelt i 1940. Vi følger familien Levin som bor i New Jersey, i et USA der antisemittismen får stadig større spillerom og fotfeste. Det er en skremmende serie, og ikke minst alltid aktuell, men særlig i ei tid der det ikke er like gitt at demokratiet står så stødig.

Mer politisk drama, takk. Jeg kan ikke forstå hvorfor jeg ikke har sett Borgen (Netflix) før? I første episode vinner Birgitte Nyborg overraskende valget og blir statsminister for det liberale partiet i Danmark. Det er politiske intriger og spill, men på et nivå som er akkurat passe for min smak – et slags edruelig, skandinavisk House of Cards.

Men man jo ha noe først og fremst koselig å titte på også, og det er svenskene gode på – herlige kostymedrama! Vår tid er nå (Viaplay) er historien om familien Löwander og restauranten Djurgårdskällaren som starter med et kyss i fredsrusen etter andre verdenskrig og går flere tiår frem. Mycket bra!

Ta også en titt på serietipsene mine fra i fjor for mer å fylle innedager med.

Hva er deres favoritter i år?


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.