Fugletribunalet

God lørdag!

Det lukter grønnsåpe i hele leiligheten. Det er den beste lørdagsfølelsen – når jeg allerede har gjort så mye, selv om jeg brukte lang tid på kaffekoppen etter frokost, og det bare står fine ting igjen på lista over sånt som skal gjøres resten av ettermiddagen: gå en tur i regnet, pakke sammen noen esker jeg skal ta med meg på flyttefot, lage meg ei skål med is og krype sammen i sofaen med ei bok.

Aller først tenkte jeg riktignok jeg skulle komme med et lite boktips.

Fugletribunalet

Fugletribunalet – Agnes Ravatn

Fugletribunalet handler om Allis Hagtorn som flykter ut på landet etter en offentlig skandale. Der har ho fått seg arbeid hos en mann i førtiåra, Sigurd, fram til kona hans kommer tilbake. Ho skal stelle hagen og lage mat og være minst mulig til bry. Jo lenger ho er der, desto mer nysgjerrig blir ho riktignok på både han og historien hans.

Noen ganger er det godt å lese noe som går litt i slow motion. Fugletribunalet er ei sånn bok. Det er så fint å kunne dukke ned i ei historie der timene går til hagearbeid og middagslaging og de største ytre problemene tilsynelatende er mus som kryper i veggene. Samtidig ligger det hele tiden noe under som skurrer. Boka drives framover både av spenningen mellom Allis og Sigurd og ubesvarte spørsmål om hvem de egentlig er.

Jeg likte denne, altså, selv om det kanskje er ei bok du må være i rett humør til å lese. I noen partier er den kanskje vel stillestående, andre steder i overkant dyster, men slutten var virkelig spennende (selv om jeg satt igjen med en sånn WHAT? er den ferdig?-følelse). Uansett kjekt å kunne haka av enda ei bra bok på lista over bøker jeg lenge har kunnet tenke meg å lese.


Kategorier:

2 kommentarer til “Fugletribunalet”

  1. Åh, jeg likte denne SÅ godt! Elsker Agnes Ravatn :) Og lukta av grønnsåpe må jo være den beste lørdagslukta. Håper du får en fin ny uke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.