Follow:
Annet

Hva jeg skal i høst

Høst

Høsten er her. Jeg kjenner det når jeg står ute på trappa om morgenen og knapt er våken enda. Den henger som tåkedotter over haugen bak gården, ligger som dugg i gresset. Lufta er klarere, renere. Jeg liker høsten. At det endelig føles helt riktig å drikke rykende varm kakao igjen. Hverdagene som kommer tilbake, men likevel er som en ny start.

Samtidig har hva skal du til høsten? vært noe av det skumleste du har kunnet spørre meg de siste månedene. Det er så mange tanker som følger med – om det er noen som har bruk for meg, om jeg må flytte på meg igjen for å finne en jobb, om jeg må ty til plan c og møte opp på NTNU som student enda ett år. I tillegg er det den utmattelsen som har fulgt meg som et spøkelse de siste årene, og som bare blir sterkere jo hardere jeg kjemper mot. Enda noe å ta med i beregninga.

Men forrige onsdag kunne jeg komme inn på stua med mitt bredeste smil og si ”jeg har fått jobb!” med et ukjent antall utropstegn bak. Så lykkelig! Fra september av skal jeg jobbe i ei halvstilling som vitenskapelig assistent på NTNU. Jeg gleder meg sånn til å dukke ned i forskningsartikler og fagbøker igjen, stille spørsmål og leite etter svar. Må fremdeles klype meg i armen noen ganger om dagen fordi jeg ikke helt kan tro at det er sant at jeg får lov til å jobbe med noe jeg synes er så gøy.

Jeg er dessuten så glad fordi det lar seg kombinere med det jeg trenger mest akkurat nå: å bli kvitt det stresset som virkelig satte seg fast i kroppen i vår. Selv om jeg riktignok skal gjøre andre ting på siden, som å skrive doktorgradssøknad (drømmen er å få stipendiatstilling) og å fotografere, så er det godt å vite at jeg enda ei stund har muligheten til å gå i skogen eller ligge på gulvet og høre på Jonas Alaska når kroppen og hodet sier at det er det som er nødvendig. Er det noe jeg virkelig har lært de siste årene, så er det at man må høre etter når kroppen sier fra om at det er noe som ikke helt stemmer.

Så jeg tror det blir en bra høst, selv om jeg tar ting i eget tempo, tar ett skritt om gangen. En høst med akademiske funderinger og blåbærplukking, side om side. 

Hva skal dere i høst?

Share on
Previous Post Next Post

Se også

10 Comments

 • Reply Stine Friis Hals

  Så gøy! Gratulerer masse :D Denne høsten skal jeg.. blogge? Haha!

  August 16, 2017 at 08:12
  • Reply Kristine Graneng

   Haha, satser på at det blir litt tid til overs til det her også! :)

   August 20, 2017 at 22:46
 • Reply Nastasja

  Vad roligt Kristine, stort grattis!! Och tycker verkligen att du är så klok och bra som lyssnar på kroppen. Kram!

  August 16, 2017 at 09:43
 • Reply Maja Marcussen

  Gratulerer så mye med jobb!

  August 16, 2017 at 22:34
 • Reply Lise-Marie Lia

  Gratulerer med jobb! Det hørtes veldig spennende ut. Jeg skal være spesialpedagog med kontaktlæreransvar i en spesialgruppe på en skole i et år :D Det er ikke ned-stressende i det hele tatt… Men UTROLIG gøy :D

  August 17, 2017 at 21:13
 • Reply Caroline (carolinesverden.com)

  Grattis :D

  August 18, 2017 at 23:49
 • Reply June

  Så braaa, gratulerer med jobb! Høres ut som høsten kan bli ganske så fin.

  Jeg skal bli mamma og ha permisjon til høsten, gleder meg så sjukt!

  August 20, 2017 at 17:14
  • Reply Kristine Graneng

   Det blir nok litt av en høst! Masse lykke til – håper du får ei skikkelig fin tid! :D

   August 20, 2017 at 22:44
 • Reply Ingvild

  Gratulerer så masse! Overgangen fra studier til jobb er både superskummel og superspennende! Er selv der faktisk, og sjonglerer 3 ulike jobber i høst, deltid alle sammen, riktignok, men moro. Er forberedt på en jobbe-høst, puh, så derfor er det så godt å bli minnet på at ja, kakaomorgener og turer i skogen er SÅ viktig.

  Håper du får en fin uke videre!

  August 23, 2017 at 10:05
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.