Hvite steiner, Merkel og klippfisk

Kristine Graneng

Lørdag dro jeg ned til midtbyen og hadde god tid, mens det føltes som om alle andre var travle, løp fra butikk til butikk for å handle på salg, sto i kø på Dromedar, kjempet seg over torget.

Jeg tusla bort til det som må være det stilleste stedet i sentrum nå. Og det fineste.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Terra incognita, ukjent land, minnesmerket etter 22. juli. Ble litt slått av hvordan et sted kan være så stille og vakkert og trygt og romme så mange tanker, alt på én gang. Jeg satt der på benken ei stund, så på folk som leste tekstene som er risset inn de hvite steinene og som stoppet opp ved det store vannspeilet med de 77 stjernene og barna som lekte.

Så kom Maria Isabelle. Vi skulle på foredrag.

Kristine Graneng

Med Ingrid Brekke om Angela Merkel. Spennende dame og spennende foredrag!

Kristine Graneng

Da jeg kom hjem igjen, leste jeg en liten snutt, for det kan man jo gjøre en lørdag! Jeg leser denne nå, når jeg har overskudd til det: Banalitetens tyranni av Christian Borch. Om frislippet av markedskreftene og hva det gjør med oss som samfunn. Litt å tenke på.

Så tok jeg på min mest rosa leppestift og stakk ut døra igjen.

Kristine Graneng

Ida og Jørgen hadde invitert på middag. Det var klippfisk-gryte-ett-eller-annet med ovnstekte grønnsaker.

Kristine Graneng

Etter middag åpnet vi ei flaske sør-afrikansk vin Thomas hadde tatt med og konkluderte med at sør-afrikanere må være en del sterkere enn oss, for det måtte fire til for å få skrudd opp korken. Vinen skulle visst passe til geitost – og ikke bare har jeg venner som inviterer på klippfiskmiddag, men de har jammen meg geitost i kjøleskapet også. Det var godt. Og det er godt jeg kjenner folk som kan utvide smakskartet mitt.

Kristine Graneng

I & J hadde laga altfor mye kirsebærlikør til jul, så det fikk vi også smake. Mmm.

Kristine Graneng
Og dette trenger jeg vel ikke si så mye om?

Kort oppsummert: En stykk fin lørdag å ta med seg hjem og krype under dyna med.


Kategorier:

3 kommentarer til “Hvite steiner, Merkel og klippfisk”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.