Follow:
Hverdagen

Masterpåske

Kristine Graneng

God palmesøndag! Jeg har tjuvstarta på påskeegget mitt, selv om påskeegg, tradisjonen tro, er no-go før tidligst påskeaften. Noen fordeler må man jo likevel kunne ha når ferien er sløyfa til fordel for enda flere dager på lesesalen (om enn med et lite håp om at påskehelga kan bli fri!). I dag jobber jeg riktignok ved skrivebordet mitt på hybelen, for her har jeg kaffe og kjøleskap og litt mer rom til å puste og fugler som kvitrer utenfor vinduet.

Snart må jeg begynne å telle uker i stedet for måneder frem mot fristen for levering av oppgaven. Det er en slags skrekkblanda fryd. Noen dager er det bare gøy. Andre dager kommer tvilen snikende. Men det er liksom for sent å skifte kurs nå: Nu kör vi, jeg og masteroppgaven. De innledende kapitlene er så godt som ferdige. Bare noen merknader her og der: setninger som trenger punktum, kilder som må sjekkes. Men de neste dagene skal jeg bruke til å få rydda opp i kaoset av datamateriale. Jeg har kjørt Nigel Farage og Boris Johnson i sakte film på youtube for å kunne plukke opp hvert eneste ord (og vært evig takknemlig for at jeg tross alt ikke har måttet transkribere timeslange intervjuer), sendt e-poster frem og tilbake, slitt meg gjennom nyhetsarkiver og kjempa med kranglete søkemotorer. Nå skal alt få ligge pent og ryddig i mapper, klart til at jeg kan begynne å gå over med fargekoder. Jeg gleder meg. Det kjennes så godt å vite nøyaktig hva jeg skal, selv om tiden å gjøre det på bare blir kortere og kortere.

Men når jeg ikke jobber med masteroppgaven skal jeg jobbe med påskestemninga. Lage rebus i de tomme gangene på Dragvoll, pakke appelsin og kvikklunsj i sekken og dra ut i marka, strikke noen omganger mens jeg ser en krim. Håper dere får ei fin påskeuke også!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

8 Comments

 • Reply June

  Får flashback til studenttid og bachelorskriving! På både godt og vondt, haha. Håper du får en fin påske! Kos deg med masterjobbinga også, selv om det kan være tungt til tider så er det ganske digg å være student altså. <3

  April 9, 2017 at 11:45
  • Reply Kristine

   Haha, gleder meg til påske betyr noe annet enn oppgaveskriving! Men går heldigvis an å gjøre det beste ut av det. Kos deg du òg! :)

   April 9, 2017 at 12:19
 • Reply Caroline

  Vil bare ønske deg skikkelig, skikkelig lykke til!

  April 9, 2017 at 12:54
 • Reply Stine Friis

  Lykke til! Nu kör vi :D

  April 9, 2017 at 13:23
 • Reply Victoria

  Lykke til og god påske! Kjenner meg sååå godt igjen, heldigvis skriver jeg ikke tradisjonell masteroppgave men har en mer praktisk masteroppgave – men det er fortsatt like frustrerende å krangle med InDesign som å krangle med søkemotorer tror jeg! :)

  April 9, 2017 at 13:58
  • Reply Kristine

   Så frustrerende med all krangling :P God påske og lykke til du òg! :)

   April 10, 2017 at 21:05
 • Reply Lise-Marie

  Lykke til med inspurten! Det har nå gått snart tre dager siden jeg var inne på masteroppgaven min :O Veldig dårlig samvittighet for det men samtidig har jeg hatt gått av det. I morgen er det på’n igjen.

  April 10, 2017 at 08:21
  • Reply Kristine

   Må ikke ha dårlig samvittighet for å la det ligge innimellom! Det hørtes bare deilig ut. :) God påske, Lise-Marie!

   April 10, 2017 at 21:05

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.