Follow:
Bøker

Odinsbarn

Odinsbarn

Odinsbarn – Siri Pettersen

Hirka er femten år når hun oppdager at ikke bare har hun mistet halen – hun har aldri hatt en. Det er like før Ritet, overgangsritualet der de må vise at de behersker evna, magien som flyter gjennom verdenen, da faren til Hirka forteller at hun er et odinsbarn, et menneske. Mytene sier at hun er råta; de som kommer i kontakt med mennesker råtner bort. Hirka forstår at hun må flykte før noen finner ut av hemmeligheten hennes.

Etter noen års pause har jeg altså starta jakten på noe bra fantasy igjen. Det er så vanskelig å finne noe som ikke er en endeløs serie – sånt har jeg rett og slett ikke tålmodighet til – og som er skikkelig spennende. Men så plukka jeg opp Odinsbarn da jeg var på biblioteket for noen måneder siden. Jo visst er det begynnelsen på en serie som målt i sider er relativt lang, men det går ikke på bekostning av tålmodigheten min. Den har liksom det meste: et persongalleri med folk man kan like og ikke like, en verden som føles troverdig og samtidig mystisk, og handling med interessante tvister.

Gleder meg sånn til å lese de to neste bøkene når sommeren kommer!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

6 Comments

 • Reply Frida Johnsen

  Jeg koste meg veldig godt med Ravneringene! Det kjentes litt nytt ut innholdet og handlingen forløper seg slik at man blir overrasket eller forundret, og det er spenst i det hele syntes jeg :D God lesing!

  April 19, 2017 at 20:55
  • Reply Kristine Graneng

   Enig! Synes spesielt Pettersen leker godt med en del av forventningene som følger med sjangeren. :)

   April 21, 2017 at 17:59
 • Reply Lise-Marie Lia

  Jeg har skydd unna norsk og nordisk fantasy i mange år.. Så leste jeg Ravneringene og er veldig happy med det, for jeg likte hele serien utrolig godt!

  April 20, 2017 at 14:09
  • Reply Kristine Graneng

   Ah, det blir så fint å finne ut av hva som skjer videre! :P Skal fortsette å lete etter bra norsk fantasy da. Har hørt at Song for Eirabu også skal være skikkelig bra, så spørs om jeg ikke må prøve meg på den etter hvert også.

   April 21, 2017 at 17:58
   • Reply Lise-Marie Lia

    Jeg leste Song for Eirabu for ett eller to år siden. Jeg synes ikke de var sååå bra, men jeg hadde akkurat startet på master og var generelt sur og sliten da jeg leste dem (synes jeg å huske) så jeg tror ikke det hadde så mye med bøkene å gjøre. Kanskje jeg skal gi dem en ny sjanse til sommeren :D

    April 21, 2017 at 20:56
 • Reply Ingvill

  Takk for tips! Har også letet etter noe bra fantasy, men begynner å bli litt kresen kanskje? Skal sjekke ut :)

  April 25, 2017 at 16:40
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.