Pauser.

I det siste har jeg hatt behov for å koble ut, trekke pusten for å klare å holde hodet oppe når det blir litt for mye og jeg ikke helt føler jeg strekker til. Det er liksom ikke nok å ha helger og store ting å se fram til når hverdagene er litt ekstra tunge, så da prøver jeg å finne noe å glede meg til gjennom hele dagen. På morgenen. Til lunsj. Etter skolen. Og jeg tenkte jeg kunne dele noe av det med dere.

Podcast.
«Velkommen etter,» sier jeg noen ganger til meg selv. Som når jeg ikke oppdager podcaster før i 2015. Men nå har jeg gjort det: Oppdaga hvor fint det er å kunne hoppe inn i en samtale om et tema jeg liker, enten det er på vei til skolen, eller til butikken eller hvor som helst der jeg ikke trenger å bekymre meg for å bli forstyrra midt i det mest interessante.

Favoritten hittil er BokPod, der forfattere snakker om både skriveprosessen og hva de skriver. Hittil har jeg hørt Lars Saabye Christensen snakke om hvordan han er avhengig av rutiner og faste rammer, Frode Grytten om det å være sjenert og Erlend Loe om hvordan han egentlig tenkte han ikke hadde noen særlig interessante erfaringer å skrive om, men likevel fant en god del historier. Liker denne altså; den er så varm og så fin og inspirerende på flere måter.

Tv-serier.
Jeg spiser serier til middag. Jeg ser i hvert fall serier til middag. Det er så kjedelig å spise middag alene, så akkurat nå deler jeg helst middagen min med gjengen i Homeland. Spennende! Og jeg er så utrolig hekta at nå tør jeg nesten ikke se noe mer fordi jeg gruer meg til det er slutt.

Dessuten irriterer det meg når Netflix sluker time etter time av livet mitt. Derfor har jeg gjenoppdaget det å se serier på tv. Nå gleder jeg meg til en ny episode av Broen hver mandag. Det er noe sjarmerende med å måtte vente ei stund på neste episode, å ha et slags mandagsrituale i starten av uka. Helt uten å døse bort i en endeløs strøm av episoder.

De har forresten ganske mye til felles, de to seriene – fascinerende karakterer, uventa plotvendinger og følelsen av at man egentlig aldri helt vet hvordan alt henger sammen før slutten.

Bøker.
Nå skal jeg snart ta morgenstundene mine tilbake. Bare jeg kommer meg opp, så synes jeg morgenstundene er så fine. Det er den beste tiden å være alene på, uten å føle seg ensom. Å forsvinne inn i andre verdener, mens man venter på at sin egen skal våkne ordentlig.

Og jeg har så mye jeg vil lese i høst. Aller helst vil jeg lese den nye boka til Lars Saabye Christensen, Magnet. Saabye Christensen som skriver om en fotograf – det må jo være noe! Og jeg vil lese kort, jeg vil lese langt. Alt jeg ikke har lest av Frode Grytten. Naiv.Super. Johan Harstad. Svøm med dem som drukner av Lars Mytting.


Kategorier: ,

4 kommentarer til “Pauser.”

  1. Føler veldig ofte på det samme!
    Og takk for podcast-tips! <3 Jeg følger bare med på Marielle (hjartesmil) og Sara sin, for jeg finner ingen andre jeg orker å følge med på/som er like fine, men denne bokpoden hørtes veldig god ut, så den skal jeg absolutt sjekke ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.