Reddiker, grønnkål og annet som gror

Kjøkkenhagen

Nå kan vi endelig begynne å høste fra kjøkkenhagen! I kveld har jeg tatt opp de siste reddikene i denne omgangen og sådd nye – om noen uker blir det en ny runde med røde, runde reddiker å ha på hvitosten eller i salaten. Men før den tid er det mye annet spennende som dukker opp.

Kjøkkenhagen

Spinaten er allerede klar for innhøsting. Denne uka må det enten bli spinatsuppe eller hjemmelaget pasta med spinatfyll. Mm, spinat!

Her ser dere også så vidt ruccolaen som også er innhøstingsklar nå. Kanskje den skal få bli ruccolapesto? Midt i bildet er den største spaghettigresskarplanten. Jeg tviler på at det blir noe frukt på den i år, det er vel litt for seint,

Kjøkkenhagen

men det er i hvert fall gøy å se dem vokse!

Kjøkkenhagen

Andre må vi vente lenger på. Det er jo en del grønnsaker som bruker hele sommeren på å vokse. Knutekålen, for eksempel. Jeg har litt vanskelig for å se for meg hvordan disse skal bli runde, sprø knutekåler, men det skal de altså.

Kjøkkenhagen

Squashplanten jeg fikk av mamma ser også bra ut. Innerst ved rota kan dere så vidt skimte antydning til blomster. Nå venter det ei uke med ordentlig sommervær, og da håper jeg de springer ut og begynner å ligne på squash etter hvert. Frøene vi sådde ser også ut til å bli fine planter, selv om de nok ble sådd for seint de også til at det er mulig å håpe på noen avling.

Kjøkkenhagen

Her er fenniklene! Først kom de opp som noe som lignet små, spede gresstrå, men nå begynner de å få formen de skal ha. Se bare hvordan de kurver seg så fint der nede ved jorda! Fennikel skal det visstnok også gå an å så i flere omganger. Vi får se hvor lang tid det tar før disse vokser seg store nok.

I bakgrunnen står grønnkålplatene. De har vi også begynt å høste av. Nå bruker vi dem i pasta, men til høsten blir det så godt med knudrete strimler grønnsakssupper og gryter. Jeg sådde frø fra en blandingspose, og veit ikke helt hvilke sorter det er – noen er lilla, mens andre er de tradisjonelle grønne.

Kjøkkenhagen

 

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.