Regn over River Mersey

Albert Dock, Liverpool

Dette har vært ei så strevsom uke. Jeg har forsøkt å bøte på hjemlengselen med cappuccino på et nytt sted hver dag, nesten blitt påkjørt av sinte biler og følt meg skikkelig alene. Men i dag skinner sola og jeg har vært et sted der det var sand og tidevann sammen med en kontorkompis og hunden hans. Poff! så var hjemlengselen forsvunnet som regnværsskyene. Regnet skal komme tilbake i morgen, men hjemlengselen synes jeg kan holde seg unna ei stund nå.

Her er et knippe av ukas fine øyeblikk. Nå er jeg klar for å fylle blokka med noen nye!

– Spørre «Hi, are there any tickets left for Aladdin?» når jeg er ute i siste liten en mandagskveld – for så å ha hele kinosalen for meg selv og salt lakris fra Berlin i veska.

– Å møte en ny person som forteller at ho veit om et sted i Liverpool der det er et reservat for røde ekorn.

– Da jeg var åtte år og i butikken for å kjøpe lørdagsgodt igjen. Tømte alle myntene i pengpungen, rakk den fram til han i bruktbokhandelen og spurte om det var nok. (Det var det egentlig ikke, men jeg fikk ei bok i retur likevel.)

– Å lese i det store leserommet på Central Library. Et rundt rom med bokhyller langs alle vegger, vindeltrapper mellom etasjene og hvite marmorbyster plassert rundt omkring. Og som er så høyt under taket at det smeller i hele rommet når jeg legger fra meg boka mi på bordet og når han på den andre siden hoster.

– Uværsskyene på den andre siden av River Mersey. Og å være under tak når det bryter løs.


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.