Skrivemåned

Kristine Graneng

I november har jeg bestemt meg for å skrive. Skrive til frokosten. På båten. I senga. Ved skrivebordet. I notatappen på bussen. Hver dag skal jeg skrive, bruke de små lukene av tid som jeg vanligvis bruker på alt annet ufornuftig, i håp om at det til slutt skal bli 50 000 ord.

November betyr nemlig National Novel Writing Month! Tusenvis av småsprø mennesker hamrer løs på tastaturer rundt om i hele verden med håp om å sitte igjen med en slags roman ved slutten av måneden, og jeg tenkte jeg skulle prøve meg igjen jeg også. Jeg har vært med en gang før. Det var i 2013, da jeg var førsteklassing på videregående og hodet mitt var fylt med prinsesser og isbjørner og magiske sverd. I 2016 er hodet mitt stort sett fylt med integrasjonsteori, europeisk sikkerhetspolitikk og økonomiske indikatorer. Håper så inderlig at fantasien min kan våkne til liv igjen underveis.

Kristine Graneng

Jeg har i grunn ikke noe romanprosjekt, men plana er å skrive akkurat det jeg har lyst til. Kanskje starter jeg på noe større, kanskje ender jeg bare opp med å ha en masse usammenhengende tekst, men hele poenget er bare å få skrevet noe. Minstemålet mitt er en halvtime hver dag, og det er jo veldig gjennomførbart! Så kanskje har jeg noe å arbeide videre med etter november også. Time vill sjåv!

Er det flere som skal gi seg i kast med NaNoWriMo? Eller som skal bruke november som skrivemåned på noe annet vis? Håper det, så kan vi være hverandres heiagjeng! Skal fortelle dere hvordan det går om ei ukes tid!


Kategorier:

8 kommentarer til “Skrivemåned”

  1. Vurderer selv å være med, selv om målet til NaNoWriMo føles litt intenst etter å akkurat ha fullført en master oppgave. Så tenker jeg skal bruke det som inspirasjon til å jobbe med norsken som har blitt litt glemt etter flere år med utenlandsstudier nå. :)

    • Verdt å gi det et forsøk, altså! Det verste som skjer er at man ikke fullfører, men har skrevet en hel del mer enn man ellers ville gjort. :)

  2. Jeg har tenkt til å være med i år. Jeg var med i fjor. Gikk ikke fult så bra, skrev ikke så mye som jeg ønsket. Men skal prøve å skrive mer i år. Lykke til :-)

  3. Åh, så kult. Jeg har egentlig veldig lyst til å prøve meg jeg også, men det kjennes som jeg har nok akkurat nå. Jeg blir heller med neste år!

    Masse lykke til, jeg har trua :D

  4. Det er så bra med prosjekter som dette for å kickstarte kreativiteten! Jeg er ikke en skriver selv, men jeg skal fotografere mer. Smarttelefonen har fått overtatt fotofunksjonen alt for lenge nå, det er på tide å ta tilbake kameraet. Litt mer upraktisk, men resultatet blir jo SÅ mye bedre til slutt.

    • Smarttelefonen er livredder i hverdagsfotograferinga mi, men kjenner meg igjen i at jeg gjerne skulle fotografert mer med speilrefleksen. Må nesten bare ta seg tid til det òg innimellom, selv om det er rimelig vanskelig når det begynner å bli så mørkt store deler av døgnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.