Follow:
Skriving

Skrivemåned

Kristine Graneng

I november har jeg bestemt meg for å skrive. Skrive til frokosten. På båten. I senga. Ved skrivebordet. I notatappen på bussen. Hver dag skal jeg skrive, bruke de små lukene av tid som jeg vanligvis bruker på alt annet ufornuftig, i håp om at det til slutt skal bli 50 000 ord.

November betyr nemlig National Novel Writing Month! Tusenvis av småsprø mennesker hamrer løs på tastaturer rundt om i hele verden med håp om å sitte igjen med en slags roman ved slutten av måneden, og jeg tenkte jeg skulle prøve meg igjen jeg også. Jeg har vært med en gang før. Det var i 2013, da jeg var førsteklassing på videregående og hodet mitt var fylt med prinsesser og isbjørner og magiske sverd. I 2016 er hodet mitt stort sett fylt med integrasjonsteori, europeisk sikkerhetspolitikk og økonomiske indikatorer. Håper så inderlig at fantasien min kan våkne til liv igjen underveis.

Kristine Graneng

Jeg har i grunn ikke noe romanprosjekt, men plana er å skrive akkurat det jeg har lyst til. Kanskje starter jeg på noe større, kanskje ender jeg bare opp med å ha en masse usammenhengende tekst, men hele poenget er bare å få skrevet noe. Minstemålet mitt er en halvtime hver dag, og det er jo veldig gjennomførbart! Så kanskje har jeg noe å arbeide videre med etter november også. Time vill sjåv!

Er det flere som skal gi seg i kast med NaNoWriMo? Eller som skal bruke november som skrivemåned på noe annet vis? Håper det, så kan vi være hverandres heiagjeng! Skal fortelle dere hvordan det går om ei ukes tid!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

8 Comments

 • Reply Andrea

  Vurderer selv å være med, selv om målet til NaNoWriMo føles litt intenst etter å akkurat ha fullført en master oppgave. Så tenker jeg skal bruke det som inspirasjon til å jobbe med norsken som har blitt litt glemt etter flere år med utenlandsstudier nå. :)

  November 1, 2016 at 07:37
  • Reply Kristine

   Verdt å gi det et forsøk, altså! Det verste som skjer er at man ikke fullfører, men har skrevet en hel del mer enn man ellers ville gjort. :)

   November 2, 2016 at 19:35
 • Reply Elin

  Jeg har tenkt til å være med i år. Jeg var med i fjor. Gikk ikke fult så bra, skrev ikke så mye som jeg ønsket. Men skal prøve å skrive mer i år. Lykke til :-)

  November 1, 2016 at 10:03
  • Reply Kristine

   Lykke til du også! We can do it!

   November 2, 2016 at 19:29
 • Reply Carina

  Åh, så kult. Jeg har egentlig veldig lyst til å prøve meg jeg også, men det kjennes som jeg har nok akkurat nå. Jeg blir heller med neste år!

  Masse lykke til, jeg har trua :D

  November 1, 2016 at 11:04
  • Reply Kristine

   Takk, Carina! Håper du finner tid til å skrive litt i løpet av måneden uansett. :)

   November 2, 2016 at 19:32
 • Reply June

  Det er så bra med prosjekter som dette for å kickstarte kreativiteten! Jeg er ikke en skriver selv, men jeg skal fotografere mer. Smarttelefonen har fått overtatt fotofunksjonen alt for lenge nå, det er på tide å ta tilbake kameraet. Litt mer upraktisk, men resultatet blir jo SÅ mye bedre til slutt.

  November 1, 2016 at 15:20
  • Reply Kristine

   Smarttelefonen er livredder i hverdagsfotograferinga mi, men kjenner meg igjen i at jeg gjerne skulle fotografert mer med speilrefleksen. Må nesten bare ta seg tid til det òg innimellom, selv om det er rimelig vanskelig når det begynner å bli så mørkt store deler av døgnet.

   November 2, 2016 at 19:34

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.