Slow food for hjernen

Facebookfeed. Nettaviser. Twittervarsler. Med informasjonsstrømmen som er i dag, er det så godt å kunne lene seg tilbake og la ting synke litt dypere inn innimellom. Som jeg har skrevet før, begynte jeg å høre på podcaster i høst. Enten det er på vei til universitetet eller bare når jeg er ute og går en tur: det er så fint å bare kunne stenge andre tanker og inntrykk ute ei stund og konsentrere seg om én ting. Ekstra fint er det når man blir et hakk klokere og inspirert til å ta med seg noen tanker videre også.

Her er podcastene jeg stort sett hører på: en god blanding av litteratur, politikk og hverdagsprat. Dere finner dem på iTunes/andre podcast-apper.

Bokpod
Min favoritt over alle favoritter og mye av grunnen til at jeg begynte å høre på podcaster er Bokpod. Cappelen har en intervjuserie med forfattere som snakker om hvorfor de skriver, hvordan arbeidsdagen er og om hva de skriver om. Utrolig inspirerende; når jeg hører på Bokpod får jeg så lyst til både å lese mer og å skrive. Hallgeir Opedal setter dessuten veldig gode rammer for intervjuene – føles nesten som å være hjemme i stua til folk. Nå er det nettopp satt i gang en ny runde med intervjuer, så kommer det ett nytt hver fredag – wihuu!

Mariell og Sara
Å høre på Mariell og Sara er som å dukke inn i en venninneprat. Jeg synes det er så flott å høre folk prate om hverdagslige ting og sette det inn i nye perspektiver, særlig sånt som man ofte føler seg litt usikker og veldig alene med.

First Cast
First Cast er podcasten til First House, rådgivningsselskapet. Det er kjekt at det finnes bra podcaster for oss litt late politikknerder også, særlig når man er i utlandet og det ikke er like enkelt å holde seg oppdatert på hva som skjer på hjemmebane. Sånn passe inngående i kortformat (stort sett er de på et kvarter) – liker!

Du verden!
Også politikk- og samfunnsrelaterte temaer i et litt lengre format. Du verden! er det Christian Borch, Stig Arild Pettersen og Ingerid Salvesen som står bak. De inviterer med seg folk for å diskutere temaer som Syria, amerikansk politikk og EU, og i likhet med First Cast-poden, synes jeg de gjør det på en måte som er lettforståelig med samtidig går i dybden, bare enda dypere fordi de varer en god del lengre.

Lørdagsrådet
Lørdagsrådet regner jeg med er kjent for mange, men for de ikke-innvidde, så er det et radioprogram der Siri Kristiansen sammen med et panel på tre diskuterer problemer folk har sendt inn. Det er så utrolig mye forskjellig, men veldig spennende å høre hva panelet tenker (og noen ganger også veldig morsomt). Passer fint til helgevasken, synes jeg.

MuggleCast
Til slutt en som tilfredsstiller Harry Potter-nerden i meg, MuggleCast. Jeg synes det er så fantastisk at det fremdeles er liv i universet til Rowling. I de siste utgavene snakker de mye om Newt Scamander-filmen, som jeg lurer fryktelig på hvordan kommer til å bli!

Hvilke podcaster hører dere?

Translation: Podcasts; slow food for the brain. Here are my favourites, mostly Norwegian – suggestions on English or German podcasts I should listen to are greatly appreciated!


Kategorier:

10 kommentarer til “Slow food for hjernen”

 1. Hører i grunn mest på engelsktalende podcasts, men her ser det ut som jeg må oppdatere lista mi litt. Bruker appen Casts hvor en kan lagre alle episodene en snubler over slik en kan høre på dem når man er utenfor rekkevidde også. Det har blitt en livsredder på lange flyreiser.

  Mine favoritter er blant annet Stuff you missed in history class, stuff your mum never told you, BBC documentaries, the generation why, bbc inside science og ted talks audios. Finner mye bra der og lærer noe nytt hver gang

 2. Jeg har også starta å høre på Bokpod, det eneste problemet er at jeg får lyst til å lese alt av hver eneste forfatter som blir intervjuet! Virkelig inspirerende og interessante de intervjuene der :)

 3. Spennende, dem må æ sjekk ut! :-)
  Går mest i audible her, men høre feks på «Ka sa du, sa du?»
  Den tru æ kanskje du kan lik å, du som e så god med språk :-)

 4. Takk for mange fine tips, de fleste av disse hadde jeg faktisk ikke hørt om (men så er jeg ganske ny til podkast-verdenen, så det er kanskje ikke så rart). Og jeg ELSKER at det finnes en egen en for Harry Potter-universet!! Vet hva jeg skal høre på på vei til jobb i morgen :D

  carinabehrens.com

 5. Å, Bokpod må jeg virkelig sjekke ut, høres veldig fint ut! Jeg liker ellers Radiolab og Snap Judgement :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.