Sommerlengsel i listeform

Jeg er hjemme ved havet. Aller helst skulle jeg ligget langstrakt på svaberget nå. Med vannmelon så saftig at den renner nedover haka når jeg biter i den. Akkompagnert av måkeskrik og sjøen som skvulper lett. Men sjøen er grå og bølgene pisker mer enn de skvulper, så jeg jobber noen timer i stedet. Ser en episode Game of Thrones eller tre. Tenker på flyttelasset som venter når jeg setter snuten tilbake mot Trondheim i morra.

Om ei uke er sommerferien riktignok i gang, sommervær eller ei, så nå har jeg gitt meg selv lov til å drømme meg vekk i dager som står tomme i kalenderen. Her er årets sommerliste!

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Hva vil du gjøre i sommer?

Bake brød. Sitte ved fjorden og se sola gå ned. Gå turer og høre på lydbøker. Spise jordbær i parken. Danse ute og gå hjem i natta med jakka over armen. Lage ispinner som står klare i fryseboksen. Dra med meg søsken på telttur i marka. Fiske på flytebrygga. Padle kajakk når sjøen ligger blikkstille.

Hvor lenge skal du ha fri?

Hele juli har jeg fri! Det er første gang på tre år jeg har hatt ordentlig sommerferie uten noe som henger over meg – lenge etterlengta og høyst nødvendig. Hver eneste dag, bortsett fra reisedager, står blanke og venter på å bli fylt med akkurat det jeg har lyst til å gjøre. I august skal jeg dessuten fortsette å ta livet i langsomt tempo, men samtidig begynne på neste prosjekt. Også har jeg allerede booka inn noen fotooppdrag.

Hvilke planer har du i sommer?

I begynnelsen av juli drar jeg til Sogn. Skal gå i fjellet, plukke markjordbær og spille kort med besta og Petter, tenker jeg. Så går neste etappe til Østlandet og mamma. Det er akkurat så langt som planene strekker seg, for resten av tida skal jeg bare ta livet som det faller seg og puste med magen i Trøndelag.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Hva kommer du til å kjøpe før ferien?

Sykkelhjelm!

Hva skal du spise?

Grillmat med maiskrem, pastasalater med focaccia til, reker på loff. Og vannmelon, bringebær og jordbær til frokost, lunsj og dessert.

Hva skal du ha på deg?

Prikkete skjørt og kjoler, løse shorts og knallblå bikini. Alt annet enn klamme, mørke bukser.

Hva skal du høre på?

Jeg har tatt fram spillelista mi på Spotify igjen. Den med all sommermusikken jeg nesten har glemt at er der i løpet av den kalde vinteren: Otis Redding, Stevie Wonder, Buddy Holly. Beach Boys òg. Ingen sommer uten!

Også blir det nok en del lokalradio på den gamle bilradioen når vi skal ut og kjøre. Takk og lov for de som enda klamrer seg til FM-nettet.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Liste fra Elsa Billgren


Kategorier:

2 kommentarer til “Sommerlengsel i listeform”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.