Follow:
Annet, Tankevekkere

Tankevekkere på en fredag

God fredag, alle sammen! Det var så kjekt at noen av dere delte det dere har gleda dere mest til denne uka – alltid viktig å ha noe å se fram til! Det jeg har gleda meg aller mest til er Daniel Kvammen på Samfundet i kveld. Ellers blir det nok ei rolig helg for min del, men jeg håper det blir tid og energi til litt forsinka bursdagsfeiring og fastelavnsboller.

Om dere heller ikke har så store planer, så kommer det noen tips til sånt dere kan sjekke ut her. Del gjerne hvis dere har noe å tipse om til meg òg!

Flora & Frida: Relasjonstips
Jeg er stadig på jakt etter nye podcaster å høre på når jeg er ute og går, og en av de jeg har funnet til nå er Flora & Frida. Jeg synes det er litt opp og ned hvor interessante episodene er, men denne, der de snakker om relasjoner og sosial kompetanse, syntes jeg var veldig bra! Det finnes jo ingen tid der dét ikke er tema det er aktuelt å snakke om, men da jeg hørte denne var midt i hybeljakt og følte meg passe teit etter å skypa med masse tyskere (særlig fordi jeg hater å småprate om andre ting enn været…), så da var den helt perfekt. Det er så fort gjort å grave seg ned i sine egne tanker om hvordan man forholder seg til andre og hva andre tenker om en, så jeg syntes det var skikkelig fint å høre noen prate om det.

The Butler
The Butler handler om Cecil Gaines som jobbet som butler i Det hvite hus under åtte forskjellige presidenter og om det som skjer i USA i løpet av livet hans, først og fremst tar filmen for seg borgerrettighetsbevegelsen: Den starter med Cecil som liten i bomullsåkrene og avslutter når Obama blir valgt som USAs første fargede president. 

Utgangspunktet for filmen er en ekte historie, om Eugene Allen (se denne artikkelen i The Washington Post), og selv om det virker som om store deler av virkeligheten har blitt gjort om for å passe bedre til filmuniverset, er det en veldig sterk beskrivelse av borgerrettighetskampen. Finnes på Netflix!

Kjønnsdiskriminering i språk
Jeg elsker jo alt som har med språk å gjøre, men det er kanskje ikke så ofte jeg tenker så mye over hvilke ord jeg bruker i et større perspektiv enn teksten jeg skriver. Det kan det jo være lurt å stoppe opp og tenke over innimellom. Stine Friis skrev et innlegg om kjønnsdiskriminering i språket for ei stund sida som jeg syntes var spennende. Anbefaler spesielt å se filmen hun linker til!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

2 Comments

 • Reply Caroline

  Oh, takk for tips! Så nettopp The Butler her for noen uker siden, likte den!

  February 12, 2016 at 14:23
 • Reply Røverdatter

  Kjønnsdiskriminering i språk (og andre steder) er utrolig spennende og frustrerende. Det finnes så altfor mye av dette, både ene og andre veien. Gush.

  The Butler skal jeg definitivt se!

  February 13, 2016 at 13:34
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.