Follow:
Bøker

To fine sommerbøker

I dag strømmer regnet virkelig ned. Jeg har krøpet opp i kroken på kjøkkenet der jeg kan sitte varmt og lunt med en kopp te og bare høre på hvordan det trommer på taket og mot vinduene. Hvem skulle tro at man kunne bli så glad for vann? På en slik dag passer det vel dessuten godt å tipse om to herlige, lettleste bøker jeg har kosa meg med i sommer.

Den Hemmelige Hagen

Den hemmelige hagen – Frances Hodgson Burnett

Den hemmelige hagen handler om sure, bortskjemte Mary som vokser opp i India. Da foreldrene hennes dør i et kolerautbrudd, må hun flytte til England, inn i det store herskapshuset til en bitter onkel som stadig er bortreist. Eiendommen til onkelen har mange hemmeligheter. Blant dem er hagen som onkelen stengte av og gjemte nøkkelen til da kona hans døde for mange år siden.

Den hemmelige hagen er jo en ordentlig klassiker, men jeg hadde aldri lest den før i sommer, til tross for at jeg så filmen en trillion ganger da jeg var lita og jeg er sikker på at mamma hadde et gammelt eksemplar stående i bokhylla. Heldigvis er det aldri for sent for de skikkelig fine barnebøkene. Denne er så herlig ukomplisert og vakker, med hager fylt med blomster og en landsbygutt som er bestevenn med alle ekorn og hjorter og småfugler. Fin å drømme seg bort i en regnfull sommerdag.

Simon vs. The Homo Sapiens Agenda

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda – Becky Albertalli

Simon blir offer for utpressing etter at klassekameraten Martin finner e-postene han sender med Blue på en skole-pc Simon har glemt å logge av. Blue, en ukjent person som også går på den samme skolen, er den eneste Simon har fortalt at han er homofil til. Nå veit Martin det også. Han truer med å dele e-postene med hele skolen om ikke Simon hjelper han med å få innpass hos ei av de beste vennene hans.

Simon… er ei skikkelig herlig ungdomsbok – full av flotte karakterer, fine vennskapsforhold og morsomme scener. Denne skal Kvardagsbiblioteket ha æren for at jeg plukka opp i en bokhandel da jeg var i Liverpool tidligere i sommer, og innlegget der er verdt å ta en titt på om dere vil lese en grundigere omtale av boka. Veldig kort oppsummert ble jeg glad av å lese denne.

LagreLagre

Share on
Previous Post Next Post

Se også

4 Comments

 • Reply Kinemora

  Elsker lyden av regn <3 Boka "den hemmlige hagen" er en av mine favoritt bøker.

  August 5, 2018 at 12:23
 • Reply Carina Behrens

  Den hemmelige hagen ♥︎ Har ikke lest boka, men har den, og har som deg sett filmen tusen ganger. På tide å blåse av støvet og få lest den!

  PS: Misunner deg det regnet altså!

  enkelst.no

  August 5, 2018 at 17:47
 • Reply Synne

  Å, Den hemmelige hagen er så fin!
  Det å sitte inne med ei bok når det regner ute er blant mine favorittaktiviteter, hihi!

  Synne
  http://www.etdrysskanel.com

  August 6, 2018 at 17:46
 • Reply Victoria Larsen Stø

  Så gøy at du plukka opp boka etter å ha lest vårt innlegg på KB! :D Den hemmelige hagen har jeg utrolig nok aldri lest, men den er selvsagt på min evige TBR-liste.

  August 7, 2018 at 20:26
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.