Uka som var

Hvor var du?
I Rothenburg ob der Tauber, frem og tilbake, til og fra og mellom universitetsbygg for å ordne papirer (phuh, skal aldri klage over byråkrati hjemme igjen!), på besøk i Residensen i München. Men aller mest hjemme og slappa av.

Ukas selfie:

Morgensol i ansiktet!

Hvordan har du hatt det?
Sliten og lei og litt hjemlengsel, mest fordi jeg har vært så tom for energi at jeg ikke har orka å finne på så mye og fordi det har vært så mye dødtid. Det var noen som sa til meg at det først er når man har slått seg til ro et nytt sted at hjemlengselen kommer krypende, og det stemmer kanskje det også. Men skal prøve å finne tilbake ut og oppdage verden-piffen!

Hva var det beste du spiste?
Tøft valg mellom pistasj-is som smakte skikkelig pistasj og jordbær og champagne-is, som føles skikkelig luksus og sommer. Men jeg går for pistasj-isen, for den var så uventa fantastisk.

Hva smilte du mest av?

Og det koseligste noen sa til deg?
Når jeg fikk kompliment for tysken min på immatrikuleringa. Vokser alltid en halv meter innvendig når det skjer! (Og prøver å huske på det og å bli litt modigere for hver gang)

Det fineste ordet du lærte?
Glückspilz. Lykkesopp, altså! Det betyr omtrent det samme som heldiggris.

Hva leste du?
Slutten på Harry Potter und der Feuerkelch (Ildbegeret!) – den er så mye skumlere enn de tre før; får fremdeles litt gåsehud når jeg tenker på de siste kapitlene! Også leste jeg i Fernweh, om Færøyene og Island og Tyskland.

Hva gleder du deg til denne uka?
Å komme ordentlig i gang med studiene og å få noen rutiner igjen. Jeg ser for meg: stå tidlig opp, gå til universitetsbiblioteket for å lese, spise middag-lunsj i kantina, dra på seminar, drikke kaffe og lese avis eller bok på en stamkafé om ettermiddagene (har flere kandidater!). Også satser jeg på at det blir noen fine kvelder også!

Hvordan var deres uke? Og har dere noen bra planer for denne? Fortell!

Translation: The past week summarized – my new favourite word (Glückspilz!), a little home sickness, a conversation I overheard on the bus and how I’m looking forward to get started with my studies here.


Kategorier: ,

4 kommentarer til “Uka som var”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.