Våronn og pallekarmer

Nå lukter det våronn overalt. Et hint av tørr jord og frau i den milde vårlufta.

Den første sommerdagen kom i går. Klokka ni satt vi ute ved trappa og spiste kroneis i bare bein mens sola var i ferd med å forsvinne ned bak fjøstaket. Jeg hadde nettopp satt fra meg riva etter å ha raka sammen det tørre, knitrende løvet fra i høst i små hauger bak i hagen. Petter og Einar var varme etter en lang dag i traktoren. De jobber nesten døgnet rundt nå. Pløyer, gjødsler, harver, plukker stein. Skrur på utstyr. Så mye som må gjøres for å få de frøene i jorda som skal bli til gyldne kornaks i høst.

Hvitveis

I dag skal jeg ha min egen lille våronn i hagen. Det er snart tid for å få grønnsakene ut i ordentlig jord. Squashen har snart vokst seg ut av pottene sine igjen, og knutekålen skyter også fart. Dessuten ivrer jeg etter å så alle frøene som skal direkte ut. Reddiker og spinat og fennikel. Holder værmeldinga seg, ser det lovende ut for alt som skal spire og gro ute. Planen er å snekre noen pallekarmer selv av gamle planker vi har liggende. Det er et spennende prosjekt – sist gang jeg snekret noe var nok på barneskolen. Drømmen er å få noen som er like fine som Krickelin sine. Vi får se!

LagreLagre


Kategorier:

4 kommentarer til “Våronn og pallekarmer”

  1. Første gangen innom her og kan allerede si det ikke er siste! Du skriver så utrolig fint at man ser for seg øyeblikket i detalj, så fint!

  2. Såå gøy! Jeg holder på med mitt eget «hage» prosjekt, bare på balkongen. Jeg har allerede lært en del ting jeg skal huske til neste år! Samboeren min har bygget noen trekasser til meg og de er dødsfine. Han har heller ikke snekra siden skolen, så jeg tror trikset bare er å prøve!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.