Follow:
Kjøkkenhagen

Våronn og pallekarmer

Nå lukter det våronn overalt. Et hint av tørr jord og frau i den milde vårlufta.

Den første sommerdagen kom i går. Klokka ni satt vi ute ved trappa og spiste kroneis i bare bein mens sola var i ferd med å forsvinne ned bak fjøstaket. Jeg hadde nettopp satt fra meg riva etter å ha raka sammen det tørre, knitrende løvet fra i høst i små hauger bak i hagen. Petter og Einar var varme etter en lang dag i traktoren. De jobber nesten døgnet rundt nå. Pløyer, gjødsler, harver, plukker stein. Skrur på utstyr. Så mye som må gjøres for å få de frøene i jorda som skal bli til gyldne kornaks i høst.

Hvitveis

I dag skal jeg ha min egen lille våronn i hagen. Det er snart tid for å få grønnsakene ut i ordentlig jord. Squashen har snart vokst seg ut av pottene sine igjen, og knutekålen skyter også fart. Dessuten ivrer jeg etter å så alle frøene som skal direkte ut. Reddiker og spinat og fennikel. Holder værmeldinga seg, ser det lovende ut for alt som skal spire og gro ute. Planen er å snekre noen pallekarmer selv av gamle planker vi har liggende. Det er et spennende prosjekt – sist gang jeg snekret noe var nok på barneskolen. Drømmen er å få noen som er like fine som Krickelin sine. Vi får se!

LagreLagre

Share on
Previous Post Next Post

Se også

4 Comments

 • Reply Martine S.

  Dette høres ut som tidenes norske idyll. Jeg vil og spise kroneis barbeint på trappa.

  May 10, 2018 at 12:22
 • Reply Renate

  Første gangen innom her og kan allerede si det ikke er siste! Du skriver så utrolig fint at man ser for seg øyeblikket i detalj, så fint!

  May 11, 2018 at 09:15
  • Reply Kristine

   Takk for koselige ord! :)

   May 13, 2018 at 21:42
 • Reply Mathilde Nicoline Bergersen

  Såå gøy! Jeg holder på med mitt eget «hage» prosjekt, bare på balkongen. Jeg har allerede lært en del ting jeg skal huske til neste år! Samboeren min har bygget noen trekasser til meg og de er dødsfine. Han har heller ikke snekra siden skolen, så jeg tror trikset bare er å prøve!

  May 12, 2018 at 10:00
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.