Affogato og Pride en lørdag i München

Heisann! Håper dere har ei fin helg! Jeg leser og skriver så mye jeg kan, men innimellom ligger jeg i en ball i senga fordi jeg blir så fryktelig sliten. Så svimmel og skjelven og ingenting fungerer. Jeg krysser fingrer og tær for at det går over snart. Enn så lenge tar jeg livet med ro og prøver å ikke stresse meg opp over sånt jeg ikke får gjort noe med.

Men i dag, etter å ha arbeida noen timer, tok jeg meg likevel en tur ut og gjorde dette.

Kristine Graneng

Ida er et skikkelig arbeidsjern for tida (i grunn stort sett bestandig, ved nærmere ettertanke) og bor omtrent på universitetet. Heldigvis har ho litt tid til meg innimellom likevel, for det er ganske fint å kunne gå ut en tur og bli møtt av ei som sitter på ei uteservering i blå kjole og smiler. Jeg bestilte en affogato, som wikipedia forteller at betyr drukna. Ei iskule drukna i espresso altså. Sånt kan man jo like, selv om jeg tror jeg trenger litt tilvenningstid til konseptet – skal man for eksempel spise eller drikke den?

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Ida tar en master i arkitektur – eller klipp og lim, som ho selv sier. Om ikke så lenge tegner Ida kanskje ordentlige hus som noen faktisk skal bo i! Det er ganske kult. Jeg fikk være med opp på tegnesalen og se på modellen deres. Så stor og så liten på samme tid. Bare se på de bittesmå trærne!

Kristine Graneng

Etter å ha sittet ute i sola og kjent vinden feie over ansiktet innimellom sa jeg ha det og gikk til den kombinerte elektrobutikken og postkontor for å sende avgårde en pakke. (Hallo! Et frimerke, en adapter og en skjøteledning, takk! Så rart.)

Kristine Graneng

Deretter ned til u-banen som tok meg til Sendlinger Tor og Sendlinger Straße. Det er favorittgata mi i sentrum, kanskje mest fordi det alltid er akkurat passe med folk der og der finner man gummibjørnbutikken og &Other Stories – også favorittbaren min da (Patolli!). Men dit skulle jeg ikke i dag.

Kristine Graneng

I stedet fortsatte jeg videre mot Marienplatz og plutselig var det regnbuefarga flagg overalt. Pride var visst kommet til München.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Jeg snoka litt på partistandene (#politikknerd).

Kristine Graneng

Ida og jeg hadde nettopp snakka om utdrikningslag, også kom jeg over det morsomste utdrikningslaget jeg har sett: Snehvit og de syv dverger på biergarten-turné! Så mye bedre enn menn i mankini.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Glitter og sølvsko! Ah, jeg liker deg München, når du er litt mindre konservativ.
Da jeg hadde vært innom Ludwig Beck en tur (så fint varehus!) dro jeg hjemover med denne posen dinglende i handa:

Kristine Graneng

for noen dager er det veldig lov til å skjemme seg selv bort

Kristine Graneng

og det gjorde jeg med disse tre. Nå skal jeg lage meg en kopp te, ta ansiktsmaske og se en film før jeg legger meg. Så er det tilbake til folkeavstemninger, integrasjonsteori og tysk verbbøyning i morra, forhåpentligvis med en kropp som spiller litt mer på lag!


Kategorier:

2 kommentarer til “Affogato og Pride en lørdag i München”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.