Follow:
Bøker

En moderne familie

Boka er sponsa av Aschehoug

Jeg tenkte jo jeg skulle skrive litt mer om bøker jeg leste i sommer, men så kom denne, første bok ut bokhøsten 2017, og da må de andre vente. Ei lita stund i hvert fall. Når Helga Flatland har skrevet ny bok, da slipper jeg alt. Og denne gangen var det virkelig verdt det.

En moderne familie

En moderne familie – Helga Flatland

En moderne familie starter i Italia. Foreldrene, Sverre og Torill, har invitert med resten av familien for å feire Sverres 70-årsdag da de annonserer at de skal skilles. De har vokst fra hverandre, føler seg ferdige med familieprosjektet og er klare for en ny fase i livet. Tilbake står de tre søsknene Liv, Ellen og Håkon som vi følger gjennom boka.

Det er to ting jeg liker spesielt godt med Helga Flatland. Noe av det som gjør Bli hvis du kan-triologien så bra, er måten hun forteller ulike opplevelser av de samme hendelsene, hvordan hun veksler mellom fortellinger i jeg-form som dreier seg rundt de samme situasjonene. Det tar hun også igjen i En moderne familie. Søsknenes perspektiv på foreldrenes skilsmisse og forholdet mellom de tre blir formidla på en måte som stiller spørsmål ved de forskjellige oppfatningen og perspektivene – helt uten at det føles gjentakende eller kjedelig.

Og det henger sammen med det andre jeg liker så godt: måten Flatland tar tak i problemstillinger i samfunnet. I En moderne familie blir spørsmål rundt både familie- og kjærlighetsforhold lufta, uten at det føles påtrengende på noen måte, slik det fort kan bli. Et av mine favorittutdrag er dette, om Liv og Ellen sine syn på hva som er kjærlighet:

En moderne familie

Om En moderne familie setter standarden for bokhøsten, så lover det bra!

Hva leser dere nå?

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply Ragnhild Utne

  Jeg gleder meg til å få tid til å lese bøker igjen snart! Da skal jeg stikke innom bloggen din for tips :)

  August 27, 2017 at 13:29
 • Reply Carina Behrens

  Jeg har denne boka liggende, og gleder meg så mye til å lese! Spesielt etter å ha lest hva du syntes om den.

  carinabehrens.com

  August 27, 2017 at 13:41
 • Reply Ingvild

  Er snart ferdig med den og WOW hun kan skrive. Digger Helga!

  August 29, 2017 at 14:47
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.