Marihøner og forsythia

God mandag, god april!

Selv om det kjennes ut som mai her. Det spretter fram blomster overalt. Til og med tulipanene er i ferd med å folde ut kronbladene. Mamma har vært på besøk denne uka. Vi gikk sammen i parker og hun pekte på busker og planter og utbrøt sånt som «åh, forsythia!».

Denne uka er den siste hele uka på denne siden av Nordsjøen for ei stund. Forhåpentligvis blir april god og varm hjemme i Trøndelag, for nå kribler det sånn i fingrene etter å gjøre klar hagen for en ny sesong. Jeg synes jeg ser spirer overalt på nettet om dagen. Ettersom jeg er her får jeg ikke til å så noe inne i år, men om våren er snill, kan det kanskje bli noe i grønnsakskassene likevel. Jeg skal i hvert fall legge ned noen frø og håpe at det er noe der når jeg kommer tilbake i sommer.

Før det venter ei ny uke med Brexit-avstemninger og prosjektarbeid og en togtur nordover til den skotske hovedstaden. Jeg tror det blir ei fin uke – akkurat som uka som var:

– Å fange marihøner på fingeren og vente på at de skal fly. (Og at det heldigvis ikke blir dårlig vær dagen derpå selvom de faller ned når man til slutt må blåse dem bort.)

– I går tok jeg med lunsjen og ei bok i veska og gikk til en park jeg ikke hadde vært i før. Den var som en hemmelig hage, med kirsebærtrær og rhododendron og sommerfugler bak høye murer – og mens jeg satt på en benk og spiste, hoppet et par rødstruper rundt i trærne like ved.

– Scouse, den liverpoolske dialekta. Flate vokaler, skarpe r-er og tonefall som alltid gjør et brått hopp mot slutten av fraser.

– Mamma som luker ugress i blomsterkassene på universitetsplassen.


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.