Sesongstart i grønnsakskassene

Gresskar- og grønnkålfrø

Nå er sesongen i gang! Jeg fant til slutt et fly tilbake til Liverpool, men før det fikk jeg noen dager ute i hagen. Da var det bare å hive seg rundt og få grønnsakskassene klare til sommeren. Jeg kommer til å savne å kunne gå ute i hagen for å se hvordan det spirer i vår – fra de første ørsmå bladene dukker opp blant ugresspirer til de blir så store at man kan være helt sikker på hva det er. Men samtidig er det kjekt å vite at det muligens kommer til å være noe spiselig som venter i kassene når jeg kommer tilbake i juli.

Jordbær i grønnsakskassen

Det første jeg gjorde var å rydde opp i dette kaoset. Jeg husker ikke hvor mange jordbærplanter dette var i fjor, men de sprer seg som bare det – nå er det fullt i kassen og de har til og med begynt å vokse utover plena. Det er så fascinerende hvordan planter formerer seg. Bringebærbuskene dukker opp her og der fordi det kommer nye planter gjennom rotsystemet, mens jordbærplantene slynger utløperne sine over bakken. Når jeg kommer tilbake, er plana å lage ei rand med jordbærplanter (på duk!) langs bringebærbuskene. Da skal de grønnsakene som vokser raskest få holde til her sammen med sitronmelissen. Inntil videre klippet jeg bare bort gamle blader og utløpere for å gjøre plass til jordbær. Så tilfredsstillende med før og etter-bilder!

Grønnsakskassene

I de to andre grønnsakskassene blanda jeg inn talle før jeg strødde over et lag med såjord. Det skal i hvert fall ikke stå på at de får for lite næring! Svartkatta kom som alltid slentrende. Heldigvis var han ikke like ivrig etter å rulle rundt i kassene da.

Grønnsakskassene

Og slik ser det ut nå, i hvert fall under jorda. Jeg har sådd to typer squash og to typer grønnkål. I tillegg er rødbetene og rosenkålen ny for året. Tror dere det er noe som kommer til å overleve mai? Jeg har allerede fått rapport hjemmefra om at det har snødd, men lever i håpet om at så lenge bakken ikke fryser og frøene ikke har spira, så vil det sikkert være noe som dukker opp.


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.