Søndagsrapport

English Bluebells

Det er en ruskete søndag i Liverpool. Regnet lager striper på vinduene og om jeg setter dem på gløtt hører jeg det ramle i gjenglemte ølbokser som farer avgårde med vinden ute i gata. Det er for så vidt en litt ruskete versjon av meg som sitter inne på hybelen i dag også. Jeg har akkurat kommet meg gjennom den lille bunken med artikler jeg hadde liggende på skrivebordet, og nå tror jeg resten av søndagen skal få være hviledag etter ei nokså strevsom uke.

Jeg har hatt sånn sommerfugler i magen for denne uka. Mandag var det konferanse på instituttet mitt her, og onsdag skulle jeg ta toget ned til Oxford. Det gikk ikke helt som planlagt. Jeg våkna opp fredag forrige uke med et skikkelig hovent øye, og etterhvert som dagene gikk ble det bare verre. I lunsjpausen på mandag dro jeg ut på leit etter en lege – om ikke det er vanskelig nok å manøvrere helsesystemet til vanlig, er det enda mer krevende på scouse. Jeg fant til slutt et veldig hyggelig legesenter som ville ta meg imot, og da toget mitt gikk på onsdag lå jeg inne på hybelen med øyedråper og satte alt jeg hadde av viljestyrke inn på å ikke gni meg i øynene. Men torsdag kom jeg meg ned til Oxford, blodskutte øyne til tross, og hadde et par skikkelig fine dager der.

Det er også nok å følge med på i britisk politikk om dagen. Valget til Europaparlamentet ble avslutta torsdag kveld her i Storbritannia. Det var skilta «polling station» rundt om i Oxford, og mens jeg og en kollega satt ute og spiste middag om kvelden, gikk ungdommer med røde brosjyrer i hendene og Labour-klistremerke på jakkeslaget rundt i gatene og ringte på dører – neppe med særlig suksess i et område der det var tett mellom skilt som proklamerte «Liberal Democrats Winning Here!». Resultatet fra valget kommer først utpå kvelden i dag, men ventetida er det enkelt å fylle ved å følge lederkampen i Det konservative partiet.

Hva gjør dere den siste søndagen i mai? Mine planer er først og fremst å lese videre om kaninene i Watership Down og strikke noen omganger, men om været letner, tenker jeg meg sørover for å se om rosene i parken der blomstrer. Blomster gjør meg så glad om dagen! Her er annet som har gjort meg glad de siste to ukene:

– Rapporter hjemmefra. Våren har kommet for fullt nå, og det virker som om i hvert fall et par squashspirer klarte seg gjennom snøfallet som kom etter at jeg var hjemme på gården. Det beste var likevel å få se bilde av kyrne som endelig er ute på beitet igjen etter en lang vinter. Det er vårens fineste hendelse når de spretter rundt før de slår seg til ro i det grønne gresset.

– Kontrollørene på Manchester Piccadilly som sto på hver si side av utgangen ut fra sporene og sang mens de kontrollerte billetter.

Uke 21

– En sommerfugl jeg ikke har sett før som blafra rundt langs veikanten i Peak District. Hvit og spraglete med myk oransje ytterst på vingene.

– Fotoutstillingen på jernbanestasjonen med britiske landskapsfotografier: snøstorm i Derbyshire, en fisker på taggete klipper, solnedgang i Cornwall. Her går det også an å se dem.

– Lørdagsjobbing på en ny kafé, passe bortgjemt og koselig, med planter på veggene og stemorsblomster på maten. En familie på bordet ved siden av, et kjærestepar med solbriller og selebukser på stolene utenfor.


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.