Tankevekkere på en fredag

Hallo, dere! Det er fredag, og det er helg om bare et lite øyeblikk! Det betyr at etter noen timer med eksamensarbeid, forelesning om euroen og om Brexit og euroskeptisisme, så sitter jeg på bussen på vei til en jeg er glad i. Jeg tror det blir ei fin helg, altså. Hva slags planer har dere?

Etter ei ukes pause har jeg dessuten klart å få samla sammen noen tips og tanker. God lesning (/lytting) og god helg!

Kristine Graneng

Åsne Seierstad blir personlighetstesta

Jeg synes Åsne Seierstad er ei kul dame, og i podcasten Big 5 med Nils og Harald diskuterer de personligheten hennes. Er ho i overkant naiv eller er det jakten etter adrenalinet som gjør at ho drar ut til krigsramma områder? Jeg synes personlighetstrekk er så utrolig spennende. Også er det så fint å høre både hvor forskjellige vi er og hvor like vi kan være hverandre. Nå gleder jeg meg til å høre episoden med Erlend Loe på bussen i dag.

(Anbefaler for øvrig å sjekke ut Hundre og én dag, boka Åsne Seierstad skreiv fra Irak rundt starten på Irak-krigen. Her finner dere en liten omtale.)

Sunn fornuft

For ei stund tilbake ble det laga en Sunn Fornuft-plakat med retningslinjer for blogger. Målet er å bevisstgjøre bloggere på hvilken påvirkningskraft de har når det gjelder kroppsbilde og idealer. Den har jeg slutta meg til!

Samtidig tror jeg det er noe som er enda viktigere enn det å unngå å skrive om vekt og kalorier om man skal få bukt med alt kroppsfokuset – og det er å skrive om andre ting. Om rosa oktoberhimler, om å lese den siste sida i ei fin bok, om å bli sint når gamle menn (og attpåtil presidentkandidater) slenger håpløse bemerkninger etter damer, om å gråte på kino selv om filmen egentlig ikke var så bra, om fortvilelsen på en lesesal i desember, om alle fremtidsdrømmene. Livet handler om så mye mer enn hvordan man ser ut utenfra. Det tror jeg man er nødt til å vise.

Hvordan finne ny musikk

Jeg har jo et finne ny musikk hver uke-prosjekt på gang. Innimellom er det ei skikkelig utfordring å lete opp noe nytt. Det går liksom evigheter mellom hver gang jeg finner ei låt jeg bare må høre på om og om igjen. Heldigvis finnes det noen nyttige tips – noen skikkelig smarte finner dere her, fra Julia.


Kategorier:

4 kommentarer til “Tankevekkere på en fredag”

  1. Må bare si at det er kult at du lenker til Julias blogg, da hun er kollegaen min her i Stockholm :-) Var hjemme hos henne i går, haha. Liten verden!

    Og ellers takk for fine tips, så klart. Håper du har en bra helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.