Tankevekkere på en fredag

Kristine Graneng

«Det SNØØØØR!» skreiv Petter til meg i går mens jeg satt og spiste frokost. Og det var som magi, for da jeg tittet ut vinduet var alt bare grått, og jeg kjente et stikk av sjalusi. Men så så jeg dem. Snøfnugg. Først lette fjon, så større flak – den aller første snøen.

Da var det litt vemodig å dra fra Trondheim, å sette meg på et fly sørover, over hvitmalte pappmasjéfjell og stille fjorder, og lande i et grått Rogaland. Men her skal jeg være i helga for å diskutere politikk med en fin (og overveldende stor) gjeng. Nok å tenke på for min del, med andre ord, men her kommer et par tips til dere.

Before the flood

Leonardo DiCaprio + klima = sant. Nå har han hatt med seg kamera rundt om i verden og undersøkt konsekvensene av klimaendringene i Before the Flood. Filmen ligger åpent tilgjengelig på nett. Jeg har ikke fått sett den selv enda, men jeg tenker det er på tide å få sett en film der DiCaprio ikke spiller skurken.

Kvardagsbiblioteket

Jeg har snublet over Kvardagsbiblioteket, en blogg skrevet av Sunniva og Victoria, to tidligere litteraturstudenter. De skriver om bøker, utrolig nok, men det er definitivt den bokbloggen jeg har funnet til nå som jeg liker aller, aller best. Ikke bare er det gode bokanmeldelser, men også mye fint om lesing. Ta for eksempel en titt på «Oppfordring: Les det du liker, og legg vekk det andre», «Novellens renessanse: 4 gode novellesamlinger» og disse to om å lese på originalspråket og om å lese oversettelser.


Kategorier:

2 kommentarer til “Tankevekkere på en fredag”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.