Tankevekkere på en lørdag

I dag våkna jeg til sola som sneik seg inn bak rullgardina. Det er lørdag, jeg har sovet så lenge jeg ville, men nå skal jeg opp og skrive noen ord om NATO og Russland før jeg skal ta helg jeg også. Føles heldigvis mer overkommelig å pusle med de store utfordringene i verden på en sofa med en rykende varm kaffe og frokost som bare varer og varer, fordi man ikke skal noe sted med det aller første.

Her kommer dessuten tankevekkerne som ble liggende upublisert i går fordi livet ble i overkant hektisk. Håper dere har en rolig og snill lørdag!

Kristine Graneng

Menn som hater kvinner

Mandag kom jeg hjem fra universitetet, satte på ettermiddagskaffen og var klar for å gjøre et dypdykk i analyser av presidentkandidatdebatten som var natta før (nerdalert!) da jeg oppdaga at Maria Isabelle, som jeg jobba sammen med i fjor sommer, hadde skrevet kronikk hos Bergens Tidene! Veldig gøy, selv om temaet ikke er så lystig! Her kan dere også lese om Tafse-Trump og kvinnefiendtlig retorikk.

Og når vi er inne på amerikansk valgkamp og flinke damer: Michelle Obama, say no more.

Fredsdua fra Libya

Hvert andre år er det ISFiT i Trondheim, en internasjonal studentfestival, og da deler de ut Studentenes Fredspris. Denne gangen er det Hajer Sharief som vant den og dere kan lese et veldig fint intervju med henne i studentavisa Under Dusken her. Så inspirerende med kule damer som kjemper for det de tror på.

The times they are a-changing

Og apropos priser, så har jo Bob Dylan fått Nobels litteraturpris. Hurra! Og ikke nok med at det er velfortjent, men det gjør jo også at det går inflasjon i Dylan-saker på nett. Se for eksempel denne saken der New Yorker-skribenter skriver om sine favorittlåter eller dokumentaren Don’t look back på NRK.


Kategorier: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.