Uka som var: 30

Hei dere! Hei august!

Uka som var tok jeg turen hjem til kysten. Hjem begynner å bli mer og mer diffust, men det er noe med havgapet og svabergene, det gamle treet på tunet, kvigene på sommerbeite og rådyrene som springer over ekra som alltid føles så trygt og som gjør at gården lengst ute på Trøndelagskysten alltid vil være hjemme så lenge jeg har noen som venter på meg der, selv om andre steder også begynner å føles mer som hjemme.

Uka som kommer er jeg tilbake på gården ved fjorden og prøver å ta inn over meg alt det august har å by på. Det er blåbær i skogen og bringebær i hagen. Snart spretter kantarellene opp. Sola varmer enda havet i fjorden, det er enda ikke for sent å ta årets første svømmetak. Fremdeles har jeg bøker jeg skal lese før de skal tilbake i hyllene på biblioteket. August er en bra måned.

Håper dere får ei fin første augustuke! Her er noen glimt fra uke 30:

Kristine Graneng

▻ Solnedgangen som var som et fargeskrin – den farga åkeren lilla, berget rødt og himmelen blå og rosa. Kanskje den villeste solnedgangen jeg har sett; kanskje hadde jeg bare glemt hvor fint det kunne bli når sola går ned mellom skydekket og havet.

▻ Revansje i Settlers når den første runden har gått så dårlig.

▻ Det øyeblikket når kviga sleiker den nyfødte kalven sin etter ei kalving som var vanskelig.

▻ Store, tunge regndråper etter mange stekende dager. Å ligge på sofaen og høre hvordan det fosser ned og kjenne hvordan lufta blir kjøligere.

Trondheim, blomsterbrua

▻ Turen over blomsterbrua for å møte Rebecca som jeg ikke har møtt på altfor lenge, og Kari som jeg også treffer altfor sjeldent, men som begge liksom alltid er som før, bare med litt mer livsvisdom på lur og nye historier å fortelle.

▻ Å snike meg til å se den siste GoT-episoden på biblioteket.

▻ Kveldstur med et søskenbarn på 6 år til den hemmelige markjordbærplassen.


Kategorier:

Ett kommentar til “Uka som var: 30”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.