Follow:
Ut på tur

Elgjakt

Kristine Graneng
Etter en høst med oppgaveskriving, hadde jeg endelig tid til å være med på elgjakt. Tre dager igjen av jakta, ett dyr igjen på kvota. Siste mulighet.

Da vi våkna i går morges viste yr frisk bris, men ute hørtes det ut som full storm, slik det gjør når man sitter inne og det uler i taket, blafrer i en presenning, knirker i veggene. Dråpene som triller ned vindusrutene. Høstens hittil mest forblåste og regnfulle dag etter en måned med blå himmel og vind som ikke engang fikk røslyngen til å bøye seg.

Raja smatt ut ytterdøra så fort ho hadde sjansen, la seg langflat på plena mens vinden piska i pelsen i frykt for å bli satt igjen hjemme når vi skulle dra av gårde. Inne gikk det saktere. Jeg tok på tre lag ull og sukka litt over været, Petter fylte termoser med kaffe og kakao, pakka Kvikk Lunsj og ekstra sokker i sekken.

Så kom vi oss ut mens det enda var mørkt. Drakk kaffe med jaktlaget i ei hytte med fyr i peisen, la slagplan over laminerte kart, før vi ga oss av sted, ut i skogen, der vi ikke merka noe særlig til vinden med mindre vi så opp på hvordan grantoppene lente seg mot hverandre. Raja først, Petter etter, så jeg, mellom skjeggete gamle trær, hoppende fra tue til tue over myra, over veltede stammer og gjerder.

Og vi fant, vi fant. Petter pekte på ferske avtrykk i myra med forventning i blikket, jeg nikket stille. Raja satte nesa til værs, snuste frem sporet. Så, mens vi sto der inne i skogen, falt skuddet.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

5 Comments

 • Reply Hanne

  LYSET!!! Åhhh, så vakkert.

  October 30, 2016 at 12:23
 • Reply Ragnhild

  Fint skrive!

  Når ein berre tek på ein ekstra gensar, lagar til ein termos og faktisk kjem seg ut, so blir som regel turen fin sjølv om vêret verkar utriveleg i fyrstninga/før ein er komen ut døra.

  October 30, 2016 at 22:27
  • Reply Kristine

   Finst ikkje dårleg vêr, berre dårlege kle! Det er noe i det, altså. :)

   October 31, 2016 at 21:16
 • Reply Luisa Fernanda del Mar

  Nydelig bilde og fin tekst. Syns det er helt greit at mannen holder seg til rypejakt, hehe, men det er nok innmari spennende og fint med elgjakt hvis det er lidenskapen. Kult at du deler!

  October 31, 2016 at 14:45
  • Reply Kristine

   Takk, Luisa! Det er noe spesielt med den jaktinteressen – jeg synes det er aller finest bare å få være ute da, selv om det jo er spennende når vi får ferten av dyr også. Men er i grunn glad verken Petter eller jeg er dem som skyter dem. :)

   October 31, 2016 at 21:18

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.