Follow:
Ut på tur

En formiddag i Lærdal

Fodnes – Mannheller

Vi våkner den siste dagen i Luster til nesten skyfri himmel. Spiser frokost med besta mens den gamle klokka tikker på veggen over oss, pakker sammen sakene våre og legger dem i bilen, går en siste runde for å se at alt er med. Også er det ha det-klemmer før vi ruller ned bakkene, forbi ungdomshuset og ut på veien bort fra Luster.

Fodnes – Mannheller

Noe av det fineste med å være på tur er å ta frem norgeskartet og føre fingeren over veiene, peke ut stedene vi har vært og stedene vi skal reise til. Vi har pekt oss ut Lærdal som første stopp på vei hjem, enda et sted jeg ikke kan huske å ha vært, og vi kjører gjennom Sogndal, inn i ferga fra Mannheller og over til Fodnes.

Lærdalsøyri

Det er fremdeles formiddag og stille på Lærdalsøyri. Folk går inn og ut av dagligvarebutikkene, men i de gamle gatene er det ikke mange å se bortsett fra en og annen kafégjest. Vi går opp til Øyragata og inn til Smak av Sogn, der det er bakst, søtsaker og frukt i alle former. Eplemost, plommesyltetøy og jordbærgelé.

“Velkommen!” sier veslejenta som henger over disken straks vi har satt foten innenfor døra og begynner å dandere små bokser utover benken. “Vil dere ha et drops?”

Smak av Sogn

Lærdalsøyri

Så rusler vi bort til elva, finner oss en benk og drikker hver vår juice fra Balholm. Eple- og pærejuicen er rund og mild, kirsebærjuicen sånn herlig spiss.

Lærdalsøyri

Lindstrøm Hotell

Noen steder ser Lærdalsøyri ut som noe fra en gammel westernfilm, andre steder som et sted skapt for hagefester og spaserturer rundt rosebuskene.

Årsdalstangen

Så fortsetter vi videre innover mot brattere, hardere fjell og trangere fjord.

Share on
Previous Post Next Post

Se også

5 Comments

 • Reply Martine S.

  Jeg leste dette innlegget like etter Mariell sitt om butikken hennes. Føler nesten jeg har vært i Lærdal nå, dere selger plassen så godt! Det virker helt nydelig der <3

  July 27, 2017 at 15:40
 • Reply Caroline (carolinesverden.com)

  Eventyrlig!

  July 27, 2017 at 15:52
 • Reply Ragnhild Utne

  Du er så utrolig flink til å skrive! Beskrivelsene dine av steder og smaker får meg til føle at jeg er tilstede.

  July 29, 2017 at 00:41
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.