Follow:
Ut på tur

En smakebit på Thessaloniki

Forrige uke var jeg på reisefot i fjorten timer. Sto opp midt på natta, etter å ha våkna annahver time, livredd for å forsove meg. Dro med meg kofferten ut i nullføre-Trondheim i retning Thessaloniki. For å besøke han her:

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Vi virra gjennom gatene på jakt etter hotellet der jeg skulle bo, Dagfinn pekte på alle de urgamle bygningene og områdene der de forsøker å grave tunneler til undergrunnsbane, men i stedet må pusse frem enda flere urgamle bygninger. Så tok han meg med til en taverna, der noen av vennene hans satt. Vi bestilte akkurat det vi hadde lyst på fra menyen: kjøttboller i tomatsaus, gresk salat med store skiver fetaost, tzatziki. Og det aller beste – fritert squash. Squash, altså. Den beste grønnsaken!

Også snakket vi om sånt som utvekslingsstudenter snakker om. Reiser og religion og tradisjoner. Føltes nesten som om jeg var tilbake på utveksling selv.

Kristine Graneng

Ble overbevist om at grekere er trivelige folk når de kom med gratis dessert, selv om noen hadde bikka rødvinsglasset utover den hvite duken.

Kristine Graneng

Måleren på trivelig folk-skalaen skjøt virkelig i været når disse tre kom med bozoukiene sine. Og det var min første lille smakebit på gresk kultur – så fint når man kommer til et ukjent land og det er så trivelig. 

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply June

  Åh, det ser virkelig trivelig ut! :D

  January 14, 2017 at 16:01
 • Reply Carina Behrens

  Det ser skikkelig koselig ut. Jeg vil oooooog!

  January 15, 2017 at 18:44
 • Reply Luisa - La Mar

  Så gøy! Åh, fikk skikkelig lyst til å reise nå :D

  January 17, 2017 at 11:44
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.