I skogen med Rajsa

Så snart forrige helg var over føltes det som om høsten var i anmarsj. Byggåkrene gulnes, rogna står rød i skogen og det lukter høst i den kjølige vinden selv om sola fremdeles varmer. Jeg veit ikke om jeg er helt klar for høsten enda, men jeg omfavner den så godt jeg kan. Trekker inn den klare lufta hver dag når jeg og Rajsa går tur. Det er travelt med en valp i huset. Det har hendt at jeg har kommet hjem og det første jeg har møtt er en villstyring som har glefsa etter anklene mine. Jeg har bitemerker på hendene, på armene, på leggene. Ærlig talt har det hendt at jeg har grått litt også når det har blitt litt for mye. Men mest er det fint altså. Særlig nå, når vi har begynt å gå i skogen. Det tar en liten evighet bare å komme seg opp bakken – det er så mye å utforske på veien – men når vi kommer opp dit plukker vi bringebær, både jeg og Rajsa. Og ho bestemmer hvor vi skal gå, mens jeg løfter unna greiner og titter etter sopp. Det er så fint i skogen nå. Særlig når sola faller på skrå inn gjennom trærne litt utpå kvelden.

Rajsa

Rajsa, elghund i skogen

Skogen

Jeg er litt tom for ord om dagen, derfor blir det ingen lister med hverdagsøyeblikk denne søndagen heller. Men de er der altså, selv når det går litt trått. Sånn som karamellpuddingen som har stått i kjøleskapet denne uka. Det er jo bare noen få kyr som melker hos oss enda. Mesteparten av melka får kalvene, så enda har ikke tankbilen vært her og henta melk på denne sida av sommeren. Men Kjersti på nabogården var innom og henta et spann melk i forrige uke, og like etter kom det en karamellpudding i retur. Så fint det har vært å ha noe å glede seg til på kvelden. Og enda finere å ha slike naboer.

Håper dere får ei flott uke!


Kategorier:

3 kommentarer til “I skogen med Rajsa”

  1. Godt det ikke bare er jeg som synes hverdagen med valp kan være krevende til tider. Det er vel som de sier: å få valp er nesten som å få barn. Heldigvis vokser hundene fortere, haha :)

    • Haha, akkurat nå syns jeg ho vokser litt for fort. Hadde vært kjekt om ho vokste av seg valpefaktene før ho blir altfor stor! :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.