Lindau og Bodensjøen

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Onsdag 27. juli var den siste dagen vår på tur. Jeg skulle tilbake til München, til biblioteket, til parkene og til kafeene mine, mens de andre skulle dra videre nordover. Men turen var altså ikke helt slutt, for på veien hadde vi planlagt en stopp innom Bodensjøen og Lindau.

På veien kjørte vi innom småbyer der pappa var den gangen han var på interrail og var med og jagde kyr på rømmen med en familie han fikk bo hos. Det hørtes ut som et lite eventyr. Også kjørte vi forbi kirker og gamle festningsverk, eplehager og zeppelinere, til Bodensjøen dukket i horisonten, og vi til slutt kjørte inn i Lindau og ut på øya der deler av byen ligger.

Bodensee er en slik plass jeg husker vi leste om i tyskboka på ungdomsskolen. Dit alle personene dro på ferie, uten at jeg egentlig helt forsto hvor det var. Men nå veit jeg det altså, og nå skjønner jeg hvorfor så mange dro dit også, for det var virkelig en fin by. Vi satte oss ute i sola for å spise is før vi gikk videre: bort til en liten turistbutikk som solgte postkort for småmynter, forbi det gamle rådhuset med de fargerike maleriene, gjennom de smale gatene med alle iskaféene og de fargerike bokhandlene før vi måtte skynde oss tilbake til bilen før regnet kom.

Og etter noen timer på autobahn og etter å kjørt gjennom München i det verste tordenværet jeg har opplevd til nå, var det punktum for den ferien. Så mange steder på så få dager, og så mange steder jeg kunne tenke meg å en gang dra tilbake til. Takk for turen!

 

Mer fra turen:
Freiburg im Breisgau, Tyskland
Feldberg, Tyskland
Klausenpasset, Sveits
Vaduz, Liechtenstein
Jaufenpasset, Italia
Cascate di Stanghe, Italia
Innsbruck, Østerrike
Garmisch-Partenkirchen, Tyskland


Kategorier:

Ett kommentar til “Lindau og Bodensjøen”

  1. Skyene former seg etter den vesle fjelltoppen på det øverste bildet. :o Haha, måtte bare nevne det. Den turen både så og hørtes ut til å være et fint lite eventyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.