Om rosa trær og om blogging

Det er så fint å gå ute i gatene nå og se hvordan alt forandrer seg fra dag til dag. Det er hele tiden noe som er nytt; gresset har blitt litt grønnere, et tre har omsider fått blader. På mandag var jeg ute og jogget (med verden i en eneste stor tåke; ikke fordi jeg springer så fort, men fordi jeg stort sett verken har briller eller linser på når jeg jogger). Jeg rundet et hjørne, og så: BAM! ROSA! En hel allé med rosa trær. Elsker våren! <3

I dag har jeg seminar fra halv ni (tror det er det tidligste de begynner med noe som helst på universitetet her – tyskerne er visst ingen morgenmennesker!), og etter det skal jeg kaste meg over pensum for neste uke og begynne å planlegge semesteroppgaver. Det er liksom litt enklere å være på forskudd når alternativet er å sitte innesperra på et bibliotek når sommeren virkelig kommer.

Men det er kanskje ikke så spennende å høre om (eller hva vet jeg?), så her kommer ei liste om blogging i stedet.

Når startet du å blogge?
I 10. klasse, kanskje? Det eldste innlegget mitt her er fra 2008, i hvert fall. Da jeg nettopp hadde starta på videregående og var helt oppslukt av Twilight. Men har pusla med nettsider og sånt stort sett siden jeg oppdaga hva internett var.

Hva er det beste med å blogge?
Å ha et sted der jeg kan leke meg med ord og bilder!

Hva er det verste med å blogge?
Når jeg så gjerne vil gjøre noe kreativt, men det bare blir helt håpløst og jeg føler meg teit og dum. Også er jeg redd for å skrive noe som noen kan oppfatte på en måte som jeg ikke kan stå inne for. Det er jo fint å kunne dele det jeg gjør her med andre, men det kan være vanskelig å være helt innforstått med hva det faktisk innebærer bestandig.

Hvilke innlegg liker du best å skrive?
Aller best liker jeg å skrive om tema som engasjerer meg, enten det er smått eller stort. Jeg synes det er så fint å kunne dele følelser og opplevelser, særlig når det meste jeg ellers skriver er så faglig. Og jeg liker så godt hele skriveprosessen; når man virkelig finner flyten, og det å bruke lang tid på å lete etter de rette ordene. Jeg synes også det er gøy å kunne dele sånt som ikke er fullt så personlig: bøker jeg har lest som jeg synes andre også bør lese, landskap som tar pusten fra meg, små ting som gjør hverdagene ekstra fine.

Og favorittinnleggene dine er?
Jeg sovner til lyden av bølgene og våkner til lyden av jagerfly
Å kjenne på hvor man kommer fra
Det jeg savner mest her er hei og ha det

Hvilke blogger liker du best å lese?
Blogger som gir meg lyst til å klappe igjen dataskjermen og finne på ting. Favorittene mine finner dere her.

Hva tenker du om bloggen din fremover? Er det noe du vil fortsette med lenge?
Jeg tenker at så lenge jeg synes det er gøy og det ikke tar tid fra andre, viktigere ting, så fortsetter jeg! Akkurat nå synes jeg det er kjempefint å kunne dele alle inntrykkene og opplevelsene mine her i München på bloggen og forhåpentligvis inspirere noen andre til å ta tak i det de har lyst til å gjøre, enten det er å dra på utveksling eller hva som helst annet!

Er det å ha mange lesere viktig for deg?
Det kommer helt an på. Det er ikke så farlig for meg hvor mange som leser om hva jeg gjorde forrige mandag, men hvis jeg har et budskap å formidle, så vil jeg jo selvsagt at så mange som mulig skal lese. Det jeg uansett setter aller mest pris på ved at jeg har lesere, er å høre andre sine synspunkter på det jeg skriver om, enten det bare er hverdagslige ting, bøker og sånt eller større temaer – så legg gjerne igjen en liten kommentar! :) Kanskje kan dere fortelle meg hva dere synes det er mest interessant å lese og se her også?

Liste fra Karen Anna med noen endringer.


Kategorier: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.