På besøk hos fyrsten i Liechtenstein

Hallo fra NORGE! Fra kalde, hustrige Norge, men likefullt! Det er godt å være tilbake. Jeg er fremdeles i heftig akklimatisering (det var under ti grader da jeg kom, tusen takk), men i dag skinner heldigvis sola, og jeg skal en tur inn til hovedstaden etter at jeg har jobbet med eksamener noen timer.

Det blir sikkert stillere her ei stund fremover – til helga drar jeg oppover til Trøndelag for å gjøre meg klar til ny runde med flytting, men her kommer en liten snutt fra ferieturen vår igjen. Vi snakkes!

Kristine Graneng

Nå er vi altså kommet til mandagen på turen vår, og det bar avgårde igjen. Vi dro fra Innsbruck i vær som var langt ifra så bra som dagen før (men hakket mer behagelig, hilsen trønder).

Kristine Graneng

Vi kjørte gjennom Feldkirch, der pappa fortalte at han hadde kjørt forbi med toget for over tjue år siden den gangen han var på Interrail. Fin liten by!

Kristine Graneng

Men første mål for dagen var Liechtenstein og Vaduz. Vi hadde ikke lagt så mange planer, så vi dro likså godt på besøk til Fyrsten av Liechtenstein. Her bor han altså i slottet sitt og speider utover fyrstedømmet som (her kommer litt fun facts fordi jeg var nysgjerrig og stakk innom wikipedia) har 37 624 innbyggere, er det minste tyskspråklige landet i verden og det landet i Europa der kvinner senest fikk stemmerett på alle nivåer (sånt må man tåle å bli litt uthengt for!).

Kristine Graneng

Morellgutten.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Tenk å bo her! Hva hadde dere valgt hvis dere kunne? Slottet i Oslo eller dette?

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Siden slottet var stengt for allmennheten (og vi derfor tydeligvis ikke kunne komme på besøk likevel? what?), gikk vi ned til et utsiktspunkt og så utover Vaduz i stedet. Så rar blanding av gamle hus, frukthager og kråkeslott.

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Kristine Graneng

Så dro vi videre igjen. Den neste etappen på turen var den aller, aller fineste, og jeg gleder meg sånn til å vise dere!


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.