Follow:
Hverdagen

Rolige helgedager

Tekanne

Gråpus

Denne helga har vært så fin. Ikke så veldig begivenhetsrik, bare trygg og god. Da jeg kom hjem fra jobb på fredag putra grønnsakene allerede på komfyren, og mamma ringte for å fortelle at ho og lillesøster sto i kø langs E6, men var på vei. Da de kom feira vi at det var helg (og vinterferie for noen) med å spise grønnsakssuppe fra de gullkantede fintallerknene. Så spilte vi yatzy og hadde vaniljeis med lakrispulver til dessert.

På lørdag våkna jeg av meg selv rundt åtte (så godt!), snek meg ut over det knirkende gulvet for å ikke vekke syvsoveren borte i gangen, og ned, der jeg krølla meg opp i sofaen for å se på curling med mamma og Petter. Tidlige helgemorgener er så koselige: å dekke på bordet sammen, høre kaffetrakteren klukke, lage eggerøre og legge fram brødskiver, for så å spise frokost mens dagen enda ikke er riktig helt i gang. Jeg brukte det dessuten som en unnskyldning til å lage te på den nye kanna mi, selv om det bare var jeg som drakk. Satte den over varmeren, slik at jeg hadde varm te å fylle koppen med gjennom langrennsstafetten og til og med da jeg kom inn etter å ha gått ute i februarsola. Jeg er så fornøyd med tekanna – vil gjerne ha masse besøk, slik at jeg kan få flere unnskyldninger til å brygge mer te enn bare en kopp til meg selv.

I dag er det mest sensasjonelle som har skjedd (bortsett fra den siste episoden av Broen!!) at jeg fikk øye på en rev gjennom stuevinduet som basket seg gjennom snøen oppe ved skogbrynet i skumringa.  Det er tross alt søndag.

Share on
Previous Post Next Post

Se også