Salzburg, del I

Salzburg i Østerrike er en sånn by som er som et eventyr, men så blir du plutselig dratt tilbake til virkeligheten av postkortstativene utenfor suvenirbutikkene, dansende Mozart-er og svindyre kringler. Med andre ord en ekte turistby. Likevel er Salzburg virkelig verdt et besøk! Jeg har allerede bestemt meg for å dra tilbake når været blir varmere og gresset grønnere, aller mest for å sitte i Mirabellgarten og spise is, men også for å gå helt opp til festningen, for det gjorde vi ikke denne gangen. Det vi derimot gjorde, tenkte jeg å dele med dere i to deler. Her kommer den første!

Vi dro altså på lørdag med språkkurset (tips én: ikke dra på en lørdag). Det første vi gjorde etter å ha blitt satt av bussen, var å gå til Mirabellgarten.

Hvis jeg hadde fått en sånn hage utenfor slottet mitt, så kunne jeg sikkert sagt ja takk til å være dronning.

På vei over til gamlebyen på den andre sida av elva gikk vi bak disse damene som var kledd som for å matche byen.

Salzburg har et julemuseum, men de var jammen ikke dårlige på påskepynt heller! Vi fant Mozart-påskeharer i et butikkvindu òg. De tok jeg dessverre ikke bilde av.

Mozart-uro, derimot. Du lurer ikke på hvor Mozart kom fra etter å ha vært i Salzburg.

Etter å ha gått rundt i byen ei stund fant vi et bakeri. Jeg testet en Marillenschifferl, som er en butterdeiggreie med aprikos. Den var helt ok, helt til jeg fant noen rosiner i midten. Er ikke så glad i rosiner altså.

Så la vi ut på ferden oppover høyda mot festningen. Resten av den fortellingen kommer en annen dag!

Translation: On Saturday we went to Salzburg, Austria. Salzburg is like a fairytale city – until you are faced with postcard racks, dancing Mozarts and the pretzel prices. I would however still recommend a visit, and I will definitely go back when the weather’s better and the garden’s greener!


Kategorier:

5 kommentarer til “Salzburg, del I”

  1. Salzburg er kjempefint! Årets siste verdenscup-stevne i karate pleier å arrangeres der, så har vært der tre ganger. Skal tilbake i april (litt endring i tidspunkt i år). I en av sjokolade-butikkene, fant jeg forøvrig giraffsjokolade, hihi!

  2. Detta ser ut som ein utrolig fin plass. Eg fikk skikkelig lyst te å reisa når eg såg dessa bildene :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.