Slikt man kan bruke tid på i München

Kristine Graneng

Nå har jeg bestilt flybillett hjem. 9. august, da er eventyret mitt i München over.

Det føles ganske rart å sette punktum for tida mi her på den måten. Plutselig virker høsten så nær, selv om det heldigvis enda er tre måneder igjen. Jeg kjenner jeg blir litt stressa av tanken på alt jeg vil gjøre og på alt jeg må gjøre (finne hybel i Trondheim for eksempel – blir strålende glad om noen vet om noe som er ledig fra august av). Når både tida er begrensa og jeg er begrensa, da er det jo ikke så lett å greie alt. Men noe skal jeg rekke over. Først og fremst dette:

Gå tur i alpene
Det har jeg drømt om så lenge. Sannsynligvis siden første gang jeg så Sound of Music og familien Von Trapp la av gårde oppgjennom fjellsiden i sluttscenen av filmen. 

Dra til Innsbruck, Nürnberg og Regensburg
Veldig mange av de internasjonale studentene her reiser rundt i hele Europa. (Forrige uke hørte jeg om ei som skulle ta buss til Amsterdam, videre til London og tilbake – villt!) Det har jeg jo egentlig muligheten til ellers også, så jeg vil først og fremste oppdage byene her i nærheten. Innsbruck, Nürnberg og Regensburg tror jeg er de som er på toppen av lista mi.

Finne de aller beste kafeene
Jeg har allerede funnet så mange fine kaféer her, men jeg har fremdeles ganske mange på lista mi over sånne som jeg må ta meg tid til å sjekke ut. Så fint da, at kafébesøk er kompatibelt med oppgaveskriving!

Se München fra Olympiatårnet
Utsikt over München høyt oppe fra, med alpene i bakgrunnen. Det gleder jeg meg til.

Bade i en av innsjøene utenfor byen
Å ta s-banen ut fra byen etter skolen en ettermiddag, kjøpe is i en kiosk på stranda og svømme en tur innsjøen. Det høres ut som en bra plan (og dessuten uungåelig hvis det virkelig blir nesten 40 grader om sommeren)!

Besøke dyrehagen
Det trenger jo egentlig ingen forklaring, gjør det vel?

Skrive de fleste oppgavene mine på tysk
Jeg skal skrive fire semesteroppgaver og tre hjemmeeksamener mens jeg er her, og målet mitt er å få skrevet de fleste på tysk heller enn engelsk. Enklere sagt enn gjort (særlig når innholdet er krevende nok og det tar så mye mer tid), men prøver å fortelle meg selv hvor mye mer jeg lærer hvis jeg gjør det. Er liksom nå jeg har muligheten til å bli skikkelig god i tysk.

Finne god falafel
Mens man kan finne falafel på hvert hjørne i Hamburg, er det som regel bare pølser og wienerschnitzler her, men jeg har troa på at det må finnes et sted.

Dra til Zugspitze
Tysklands tak, eller hva man skal kalle Tysklands høyeste fjell, må jeg nesten få med meg. Dessuten får jeg samtidig besøkt Garmisch-Partenkirchen, som også står høyt på lista over sånt jeg vil få med meg.

Translation:
I’m returning home in August (:O), but before then, I have so many things I’d like to do here: go hiking in the Alps, visit Innsbruck, Nürnberg and Regensburg, find the coziest cafés, swim in the lakes outside the city, visit the zoo, learning to write academic German, find good falafel and go to Zugspitze.


Kategorier: ,

3 kommentarer til “Slikt man kan bruke tid på i München”

  1. ah, husker tysk fra ungdomsskolen, jeg besto bare fordi pappa hjalp meg hele tiden haha, men det går seg til det! tysk er ikke så vanskelig som f.eks fransk.

    • Har hørt flere som sier at fransk er lettere enn tysk, men det kommer vel helt an på øyet som ser. Jeg synes i hvert fall det er utrolig givende å kunne lære språk! Følelsen man får når man får til å kommunisere ordentlig med noen som ikke har samme morsmål som deg er skikkelig god, synes jeg – verdt å legge ned en innsats for! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.