Snøfjon og dombjeller

Rådyr

I formiddag hørte jeg lyden av dombjeller utenfra. Ding ding ding ding, sang det, og da jeg titta ut vinduet så jeg at naboene på den andre siden av åsen hadde tatt turen over med hest og slede. Det ligger et fint lag med nysnø ute igjen nå. Jeg hadde nesten gitt opp håpet om hvit jul, men i går kveld da jeg sto på kjøkkenet og kjevla ut pepperkaker, kom Svartkatta inn med hvite fjon i pelsen. Siden har snøbygene kommet og gått. Fjelltoppene på den andre siden av fjorden ligger innhylla i tunge skyer, og lyset slipper bare så vidt til mellom alt til blå.

Det nærmer seg juleferie med stormskritt nå. I dag har jeg sittet ved kjøkkenbordet og skrevet på et essayutkast jeg halvveis skal ha ferdig til jul. Men etter det ligger alt det herlige og venter. Risengrynsgrøt med mandel, lukta av granbar og svibler og huset fullt av folk! Innimellom skrivinga har jeg kjent på jula i smug: tatt en av pepperkakesauene med svidde føtter og lukta på den enslige svibelen som står i vinduskarmen. Jeg kjøpte den lilla, for mamma sa den lukter mest. Det stemmer nok bra. Det lukter i hvert fall ordentlig godt på kjøkkenet. Så snart ferien er i gang skal jeg stikke innom gartneriet og kjøpe en liten favn med hvite så det lukter jul i hele huset!

Rådyr


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.