Somehow we must be able to show people that democracy is not about words, but action. – Eleanor Roosevelt

_MG_2831b

Fredag forlot jeg Oslo til fordel for Trøndelag og valgkamp. Det kribler i kroppen og jeg er nervøs og spent og alt mulig, for tross alt så betyr det virkelig noe når folk går og legger stemmeseddelen i ei urne. Så mens jeg drar rundt og gjør det jeg liker aller minst (snakker for altfor mange folk på en gang i skoledebatter) og samtidig det jeg liker aller mest (engasjerer meg for saker jeg tror på), tenkte jeg at jeg kunne dele noen valgtips med dere:

Kampanjen til Kvinneguiden, Kryss kvinner inn, synes jeg er så fantastisk bra og så viktig! Jo lavere man kommer på politisk nivå i Norge, desto lavere synker kvinneandelen. Bare 22 % av ordførerne er damer i dag. Det gir jo ingen mening at det skal være sånn? Så derfor oppfordrer jeg også til å stemme inn tøffe, dyktige, engasjerte damer inn i kommunestyrene og fylkestingene rundt omkring. (Og ikke bare er det en viktig sak, men Jenny Jordahl har laget illustrasjoner som gjør kampanjen kjempelett å spre videre.)

Og hvis dere vil ha et eksempel på ei jente med bein i nesa som virkelig fortjener stemmer (og det selv om vi ikke hører til samme parti), kan dere lese intervjuet med Ingrid Marie – det finnes flust av bra damer å velge blant!

Det er riktignok ikke så vanskelig å forstå at mange kan føle seg ganske forvirra når man skal velge mellom partier som ganske ofte mener det samme og som man vel så ofte ikke helt vet hva egentlig mener. Det finnes utrolig mange valgomater i disse dager, men den desidert beste er etter min mening NRK sin valgomat. Noen ganger er det ikke så lett å forstå hvorfor man ender opp med det resultatet man gjør. Da er det veldig greit å kunne sjekke opp hva partiene mener om de ulike sakene.

Men viktigst av alt – bruk stemmeretten! Lokalvalget har en tendens til å drukne i alt som beveger seg på toppen, men stort sett blir det liksom ikke så mye av den gode politikken hvis det ikke er noen som tar tak lokalt. Godt valg!

Også kan dere gjerne fortelle meg hva dere synes er viktig når dere stemmer, om dere har lyst, for det er alltid spennende å høre!


Kategorier: ,

2 kommentarer til “Somehow we must be able to show people that democracy is not about words, but action. – Eleanor Roosevelt”

  1. Jeg forhåndstemmer alltid, synes valgdagen er så stress, haha. Men jeg er også så utrolig enig i at stemmeretten må brukes. Når jeg stemmer er jeg opptatt av dyrevern, barnevern, psykisk helse, kortreist mat, økologisk mat, menneskeverd og miljø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.