Tankevekkere på en fredag

Jeg hører rop fra fotballpuben nede i bygningen min og skynder meg opp trappa hjem for å se hvem som har skåra, lager middag med lyden av kommentatorene i bakgrunnen, drar og ser en og annen kamp ute. Jeg har liksom endelig fått på plass en rutine: dager på biblioteket, fotball på kveldene. Det er så godt å bare skru av hjernen etter mange timer med tenking og følge ballen over skjermen, ikke bry seg om annet enn å lure på hvem som får det neste målet. Da er det jo dessuten fint å bo i et land der folk er omtrent like EM-gærne som meg, der fotballskjermer på restauranter og barer er regelen heller enn unntaket og folk går i fotballskjorter på jobb og på universitetet. Vi er kanskje ikke så enige om hvem vi håper vinner, men trivelig er det da uansett.

Derfor blir det altså ikke like mye tid til å blogge fremover, men jeg skal fortsette å fortelle når det skjer noe spennende jeg har dratt med meg kameraet på. Også har jeg da noen andre ideer. På lista mi står blant annet tips til hva man kan gjøre en regnværsdag i sommer, for det begynner jeg å få litt erfaring med her nede, en München-guide og et innlegg om å dra på utveksling – men når det dukker opp, gjenstår å se! Om dere har noe spesielt dere lurer på om München eller det å dra på utveksling eller andre ting dere også gjerne vil lese om, så gi gjerne lyd!

Håper dere får ei kjempefin helg! Jeg skal ikke bare se fotball – aller mest håper jeg det blir fint vær så jeg kan ta livet med ro i en park. Enn så lenge, her kommer det noen tips til ting dere bør sjekke ut:

Kristine Graneng

Miljøvennlig ferie
Spire er en av de kuleste organisasjonene jeg veit om, og på bloggen deres ligger det et innlegg om hvordan man kan dra på miljøvennlig(ere) ferie – nemlig interrail. Jeg har så lyst til å reise gjennom Sør-Europa og langs Adriaterhavet en gang. Det blir nok ikke i år, men kanskje neste, når masteren er ferdigskrevet?

For litt mer interrail-pepp, se Johanne sin vesle interrail-guide og Emmylinnea sin tågluffs-guide.

Island!
Det er så gøy å heie på underdogene i EM, synes jeg, særlig når de attpåtil gjør det bra! Island er nok favoritten av de små (men det er Spania som skal vinne). Her har NRK samla seks grunner til at Island er EMs kuleste lag.

Vær så god
Er vi nordmenn så kalde og ugjestmilde som mange tror? Etter at jeg kom til Tyskland har jeg virkelig fått et litt annet perspektiv på hvor viktig – og hvor lite farlig – det er å ta kontakt med folk, selv om terskelen kan være så utrolig høy noen ganger. Hvis du snubler, er det tross alt som regel noen som tar deg i mot. Ingvild la ut på tur for å teste gjestfriheten til nordmenn som eksamensprosjekt i vår, og her går det an å se resultatet. Verdt å bruke noen minutter på!

Translation:
This week has been all about spending time at the library and watching the Euro. Germany is a rather nice place to be these days!


Ett kommentar til “Tankevekkere på en fredag”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.