Tankevekkere på en fredag

Kristine Graneng

Farvel, Trondheim! Nå forlater jeg deg for helga, fri fra eksamensstress og dårlig samvittighet. Her kommer dessuten ukas linker til ettertanke – del gjerne om dere har kommet over noe interessant i løpet av uka eller har noen tanker. Håper dere får ei fin helg dere òg!

Hermione Granger and the Goddamn Patriarchy

Hvis Hermione var hovedpersonen i Harry Potter. Fantastisk!

Nei, jeg blir ikke nervøs

Noe som virkelig har provosert meg denne uka er denne snutten der partisekretæren i SV snakker om hvordan det er å undervurdere kvinner å spørre om de er nervøse. Intensjonen er god, men jeg mener det virkelig er helbom. Å være nervøs handler ikke om hvor flink man er. Det handler stort sett om at man ikke føler seg helt tilpass i en situasjon eller at man er redd for at man ikke skal prestere godt nok. Er det en negativ egenskap? Er det ikke et viktig poeng at vi skal kunne være menneskelige uansett om vi er politikere i beste sendetid på NRK eller om vi skal holde foredrag for klassen? Og betyr det at man spør noen om hvordan de har det at man undervurderer dem?

Live redder verden. Litt.

Live Nelvik prøver å redde verden. Jeg har bare fått sett episoden om mat enda, men synes det er et skikkelig bra konsept!


Kategorier: ,

6 kommentarer til “Tankevekkere på en fredag”

  1. Fine tankevekkere. Personlig er jeg stolt over partisekretæren min og den snutten, den handler ikke om å være nervøs som en egenskap, om den er negativ eller positiv. Snutten handler om at kvinnelige politikere stadig blir møtt på en helt annen måte enn mannlige politikere, og tro meg, jeg har sett det selv og kjent det på kroppen. Og ja, jeg blir nervøs, men jeg liker det, hehe :)

    Ønsker deg en superfin helg!

    • Er helt enig i det grunnleggende problemet, mener bare ikke det at noen spør om man er nervøs er en del av det. Det burde i hvert fall ikke være det på den måten at det bør være helt ok å være nervøs – og vise at man bryr seg om andre ved å spørre om de er det. :)
      Håper du har hatt ei fin helg òg! :D

  2. Jeg liker synspunktet ditt på saken om «nei, jeg blir ikke nervøs». Jeg stusset nemlig over den selv. Jeg skjønner intensjonen og forstår problemet, men akkurat den biten om nervøsitet syntes jeg var merkelig. Må si meg enig i det du skriver her!

  3. Ble nysgjerrig på svar, og det var det visst :) Ja, jeg forstår både hva du og Martine skriver, men poenget med snutten var ikke at det er dumt å bli spurt om man er nervøs, poenget er at mannlige politikere blir IKKE spurt om slikt. Man antar at de har stålkontroll, og det kan da aldri en kvinnelig politiker ha så da må man jo spørre stakkars henne, for hun er nok usikker og gruer seg fælt til å møte de ordentlige politikerne som ikke handler ut fra følelsene sine, ja for hun er jo en dame. Det er problemet :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.