Follow:
Ut på tur

Theisendammen

Den siste dagen før hjemmeeksamen (altså i dag) hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle ta fri. Helt fri. Snøre på meg joggesko og gå i marka så lenge jeg orka. For hva kan vel være bedre oppladning til lange dager på harde bibliotekstoler enn lyden av brusende fossefall, unger som ler høyt fordi de endelig klarer å holde seg stødig på sykkelen og lukta av mose og våt skog?

Jeg starta nede i Iladalen og gikk oppover langs bekken. Jeg er litt trist for at jeg ikke har oppdaga hvor fint det er der før nå. Tenk; fossefall og skog midt mellom boligfeltene. Som om naturen sier ifra om at dere blir aldri helt kvitt meg uansett. Et lite stykke magi, selv om det ikke er lange stubben.

Jeg lurte litt på om jeg gikk rett ei stund, for det er et sted der skogsidyllen brutalt blir brutt av asfalt og biler og det heller ikke er spesielt godt skilta. Men så:

Theisendammen. Jeg sto en stund oppe på toppen og så utover kanten på demningen og lurte litt på om jeg hadde kommet til verdens ende, for står du litt unna ser man ikke annet enn himmelen bak den. Så fint at man bare kan demme opp bylivet innimellom.

Jeg tok meg en runde rundt dammen, hilste på noen ender, gikk under skjeggete kjempetrær, før jeg satte meg ned på en benk og hadde en liten rastepause.

Også gikk jeg opp til Sommersætra, der denne første delen av søndagseventyret mitt slutter. Se så fin utsikt! Forrige helg fikk jeg høre at jeg bor på feil side av byen. Jeg er litt redd for at jo mer jeg driver og vimser oppe i bymarka, desto mer overbevist blir jeg om det selv også.

Psst – er det mange av dere som leser som faktisk bor i Trondheimsområdet? Gjerne gi meg et hint om dere synes jeg bør skrive litt mer detaljerte veibeskrivelser eller lignende. Jeg synes i hvert fall det er vanskelig å finne gode beskrivelser på nett (og ikke alltid det hjelper å spørre folk man treffer på heller, mer om det i neste del…), så hvis det er noen som kan tenke seg det, kan jeg gjøre mitt beste med å få til noe. Om noen har tips til steder jeg bør dra, blir jeg veldig takknemlig for det òg!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

4 Comments

 • Reply Caroline

  Bildene dine er de beste og fineste!

  May 3, 2015 at 23:26
 • Reply June

  Åååh, så fint! Må være en herlig måte å lade opp på før eksamenskjøret starter.

  May 3, 2015 at 23:36
 • Reply Une Sesilie

  Så utrolig flotte bilder :) Bor i Trondheim, og hadde vært veldig glad for mer detaljerte veibeskrivelser :) Er så utrolig dårlig på å finne nye turruter :p

  May 5, 2015 at 20:44
  • Reply Kristine

   Takk! Da skal jeg se om jeg får ordnet noe! Ellers fikk jeg tips om UT-appen. Har ikke testa den selv enda, men kan si ifra når jeg har gjort det. :)

   May 6, 2015 at 12:23

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.