Follow:
Hverdagen

Tjueseks år og éi uke

Bursdag

Forrige tirsdag vekka Petter meg. “Du må stå opp,” sa han. “Du har bursdag!” Og da jeg kom tuslende ned på kjøkkenet sto det pannekaker og blåbærsyltetøy på bordet, det knitra i ovnen og tekanna jeg har ønska meg var pakka inn i gråpapir med sløyfe. Det finnes vel neppe noen bedre måte å starte livet som 26-åring på? Nå er jeg tjueseks år og éi uke allerede, og siden jeg våkna ett år eldre har jeg feira litt hver dag: drukket en stor kopp kakao med krem på Baklandet Skydsstasjon rett før middag, sett Churchill på kino, hatt fastelavnsbolleselskap, spist croissanter til frokost mens langrennsløperne har slitt i skisporene i Pyeongchang.

Og selv når det kanskje er på tide å avrunde feiringa, er det ikke så verst å være meg. Dagene blir stadig lengre – nå kan jeg se sola gå ned når jeg sitter på bussen hjem, og jeg kan se veien foran meg i skumringen når jeg går opp bakkene, opp til gården. Åh, som jeg lengter etter kveldsturer med sola i ansiktet! Det blir snart! Og på jobb skal jeg i gang med et nytt, spennende prosjekt nå. Den er herlig, den følelsen av å starte med blanke ark og bare en idé uten å helt vite hva man ender opp med. Å skrible ned navn og titler og gå på skattejakt i bøker på biblioteket etter tanker som kan brukes til noe nytt. Jeg gleder meg!

Nå skal jeg ta med meg mine nye grå hår – det er visst slikt som hører med når man blir eldre – og tumle meg i seng, litt for sent som alltid. Håper dere har det fint! Og om dere feirer noe om dagen, kan dere ikke fortelle? Vil så gjerne høre!

Share on
Previous Post Next Post

Se også

6 Comments

 • Reply Nastasja

  Grattis i efterskott fina du! Så himla fint att bli väckt med pannkakor och present. Och jag längtar med till sol om kvällarna, men tiden dir kommer att gå fort!

  February 14, 2018 at 06:52
 • Reply Ida (etkatteliv.no)

  Gratulerer så mye med dagen du hadde ;) Og så fin feiring du/dere har hatt. Jeg tenker at når man blir eldre så får man lov å bestemme selv, og da kan det godt bli kakao, boller og litt luksus så lenge man har lyst. Her hos oss skal nesten ikke feiringene ta slutt :P På bare en måned feirer vi både årsdag (jeg og kjæresten), morsdag, fastelavn, valentines day, og Bianco sin bursdag. Februar er full av love :D

  February 14, 2018 at 17:36
  • Reply Kristine

   Så koselig! Februar er en fin måned, synes jeg! :)

   February 15, 2018 at 20:54
 • Reply Ragnhild Utne

  Gratulerer med vel overstått! Det høres ut som du har hatt en fin start på livet som 26-åring. Og den kakaoen høres jo veldig fristende ut :)

  February 15, 2018 at 00:24
  • Reply Kristine

   Takk, Ragnhild! Kakaoen er så himla god! Og det beste er at man til og med får den i kanne!

   February 15, 2018 at 20:55
 • Reply Mathilde Nicoline Bergersen

  Så herlig! 26 år er en fin alder, den samme som meg, frem til juni. Det er også litt skummelt synes jeg, nå begynner det virkelig å forventes ting av deg, nå må man ha litt kontroll, jeg veit ikke helt om jeg har kontroll. Men jeg vet! At den kakaoen der, den er god den! Det er ikke mange kaféer som har fantastisk kakao, men skydsstasjonsen sin er perfekt! Jeg savnet et bilde av tekanna du hadde ønsket deg, håper vi får se den senere! :)

  February 15, 2018 at 13:31
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.