Uka som var: 22

Ukene etter at jeg leverte masteren har, for å være helt ærlig, vært ganske tunge. Kroppen har føltes som en melsekk jeg drar rundt på, hodet har vært som vatt. For noen år siden fikk jeg kyssesyka, og etter det har jeg vært så sliten, men aldri virkelig tatt meg tid til å ta det med ro bortsett fra når jeg ikke har orket mer. Det har liksom gått på et vis, selv om jeg har følt meg som en fjern og energiløs versjon av meg selv. Men i dagene etter at jeg satte det siste punktumet i masteroppgaven har jeg virkelig kjent på at nå er det nok: Det er liksom ikke noen strikk igjen å tøye.

Så nå øver jeg meg på å ta ting i mitt eget tempo. Sover bort en ettermiddag her og der, sier nei når jeg ikke klarer, lar de fleste dagene stå åpne i kalenderen. Det høres fryktelig kjedelig ut – og det er det òg – men om jeg bare kan holde ut med kjedelig ei stund, så kommer forhåpentligvis energien til å ta tak i de store tingene tilbake.

Dessuten betyr det ikke at dagene blir innholdsløse. Jo mindre jeg gjør, desto viktigere er det å sette pris på de små tingene, tenker jeg. Det skal ikke så mye til.

Kristine Graneng

▻ Morgenstund med Lars Saabye Christensen, ettermiddagsstunder med biblioteksbøker og vannmelon. Vannmelon får alle dager til å kjennes som sommerferie.

▻ Trilletur med Oskar, Siri og Silje.

Kristine Graneng

▻ Bestemor som har bakt bursdagskake til pappa, og jeg som endelig kunne finne frem gaven jeg hadde gjemt bort i skapet.

▻ Søndagstur til bensinstasjonen for å kjøpe is og en svipptur bortom kvigene som nesten danser på haugen fordi de er så glade for endelig å være ute.

Kristine Graneng

▻ Å gå gjennom byen fra bursdagsfeiring når tåka ligger over Nidelva og å våkne morgenen etter med glitter i ansiktet.

Kristine Graneng

▻ Plantene på kjøkkenbordet som endelig har forlatt redet.

▻ Og forrige uke trilla datoen for forsvaringa av masteroppgaven omsider inn i innboksen. Så herlig å endelig ha et absolutt sluttpunkt å forholde seg til – om litt over ei uke har jeg en mastergrad!


Kategorier:

4 kommentarer til “Uka som var: 22”

  1. Det er så viktig å ta seg tid til å ta det rolig før det har gått for langt, men ofte så veldig vanskelig å få til. Hvis jeg ikke skal gjøre noe, men allikevel vil «gjøre» noe liker jeg å ligge på sofaen og høre på musikk eller podcast og dagdrømme. Så deilig! Eller bruke lang tid på å lage mat eller øve meg på å meditere (det går aldri helt veien) og skrive lister.

    • Det er så fint å gjøre alt det! Jeg prøver meg på noen meditasjonsøvelser innimellom jeg òg – synes det er skikkelig godt å fokusere på å få kontakt med kroppen når hodet ikke er helt med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.