Uka som var: 38

Mandag blir til tirsdag som blir til onsdag. Jeg står opp tidlig, skriver litt til den første tekoppen, tenner lysene på stuebordet. Drar på jobb, kommer hjem tidsnok til å få på meg joggeskoene før sola forsvinner ned bak fjellene på den andre sida av fjorden, får himmelen til å gløde oransje og rosa. Og så er dagen fort over.

Det er fint nå. Det er så varmt at det kunne vært juli, men september røper seg på de gyldne bjørkebladene og stjernene som skinner på nattehimmelen. Snart er det til og med oktober, men jeg holder fast på det som er igjen av rester etter sommeren så lenge det går. Frem til høststormene setter inn.

Sau

▻ å sitte ute i septembersola med bare bein og raggsokker og spise en kroneis.

▻ den nye kveldsturen min, som går opp på en haug, gjennom skogen, forbi gamle, små hus med krokete epletrær i hagen og jordet med beitende sauer.

Seter

▻ møtedag i Seter, ei lita bygd lengst nord på Fosen-halvøya med forblåste bergknauser, alpakkaer og folk som ikke gir opp. Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, men så går det likevel fordi noen vil.

▻ elgsteik til lørdagsmiddag, med ovnsbakte gulrøtter jeg nettopp har tatt opp fra åkeren, poteter og kantareller vi plukket tidligere i høst.

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre


Kategorier:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.