Follow:
Hverdagen

Uka som var: 46

 

Raja og gulrøtter

➤ Gulrøttene har vært i jorda siden mai. Den siste måneden har jeg vært så bekymra for at de skulle fryse fast og skrumpe bort. Jorda har vært bløt og sølete – dårlig egna til å høste inn grønnsaker som skal ligge i kjelleren vinteren gjennom. Jeg har vært syk. Heldigvis har frostnettene latt vente på seg. På lørdag, tenkte jeg, da skal det skje. Men på lørdag, da jeg tok på meg hanskene og gikk ut, lå ørsmå iskrystaller i gresset og på bladene, gradestokken viste flere minus og jeg frykta at jeg var for seint ute. Men selv om det øverste laget av jord var frosset og gulrotgresset hang slapt bortover rendene, kunne jeg trekke opp store og greinete, enorme og rette, og bittesmå klumpete gulrøtter. Nå ligger de på ei seng av sagflis i kjelleren, klare til å bli middag utover vinteren.

➤ Når jeg kommer inn på loftet etter å ha tatt en morgendusj, det er fyr i peisen, kaffetrakteren putrer og klokka enda ikke er kvart over seks.

Gulrøtter

➤ En ettermiddag mista jeg bussen min fra midtbyen og måtte vente ei time. Det var en av de beste timene denne uka. Da jeg vimsa rundt inne på torget for å slå ihjel tid, fant jeg ei venninne jeg ikke har sett på flere år som har flytta tilbake til Trondheim i høst. Så fint. Og så rart og godt på samme tid å få en påminnelse om hvordan livet går videre, at det allerede er seks år siden vi nettopp hadde vært russ og flytta inn til byen for å studere, la sminke på kjøkkenet hos Silje før fest i fadderuka og spilte Risk på søndagskveldene.

➤ Fine folk i bygda som inviterer på besøk. På dåhjortstek en lørdagskveld, på tur til nye steder i marka en klar og kald søndag.

Raja

Takk, dessuten, for alle fine kommentarer og hyggelige ord i det siste, både her og andre steder! Jeg setter sånn pris på det. Ønsker dere alle ei fin uke!

LagreLagre

LagreLagre

Share on
Previous Post Next Post

Se også

3 Comments

 • Reply karoline

  så bra punkter! håper du også får en veldig fin uke!

  November 21, 2017 at 07:08
 • Reply Caroline (carolinesverden.com)

  For et fint innlegg <3

  November 21, 2017 at 16:19
 • Reply maya

  du skriver så fint!<3

  November 22, 2017 at 16:13
 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.