Uka som var: 47

Korsfjorden

Det er novembers siste uke, og jeg kjenner allerede hvordan det kribler i kroppen etter desember og adventsstunder. Jeg har så mange fine planer som venter de neste ukene: Pepperkakebaking og en stor kjele karameller. Gaver i gråpapir med sløyfer og granbar. Julebord. Nå funderer jeg dessuten på hvordan jeg kan gjøre morgenstundene ekstra koselige i desember. Vil så gjerne ha min egen lille adventskalender – kanskje lese en snutt av noe hver morgen til kaffen og en klementin, med tente lys i adventsstaken og Nøtteknekkeren summende i bakgrunnen. Har dere noen tips til fine julefortellinger? Novellesamlinger med juletema?

Håper dere får ei fin uke og at det kribler litt ekstra hos dere også. Her kommer sånt som var fint den siste hele uka i november:

➤ Eksamensvaktene. Hvor finner de alle de koselige gamle menneskene? Jeg kom over dem på jobb en dag forrige uke – et helt rom fullt av eksamensvakter som smilte oppriktig, småprata og skrøt av meg for at jeg hadde kryssa av i riktig felt på papirene jeg leverte. Som et slags julenissens verksted, universitetsutgaven. Jeg var helt varm i kroppen da jeg kom tilbake til kontoret.

➤ Å bli invitert på middag etter jobb.

➤ Den dypblå himmelen over festningen og alle lysene i byen når jeg tar bussen over Elgeseter bru om ettermiddagene.

➤ Å bo sånn at vi kan dra på konsert en hverdagskveld, som Silje sa da vi gikk ut fra konserten med Ingebjørg Bratland tirsdag. Silje bor i byen og drar ut på jobb hver morgen, jeg bor utenfor og drar inn. Det er så kjekt at det går an å få begge deler til å gå opp på et vis.

➤ Lillesøster som har blitt atten.

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre

LagreLagre


Kategorier:

7 kommentarer til “Uka som var: 47”

 1. <3 Eksamensvakter <3
  Fine tanker! Gleder meg såå mye til første desember, har selv kjøpt en te-adventkalender og gleder meg masse en koselig te-stund hver dag. Liker tanken din om en liten del av en fortelling hver dag. Rett og slett en liten stund for seg selv :)

 2. så fine punkter! selv skal jeg bruke desember på tidlige, lange morgener med studiene og te i massevis. fyre i vedovnen og kose med boffsen. kjøpe inn de siste små julegavene og lage nøttesmør, ha på fine glass med sløyfe rundt lokket og gi til bra mennesker. det blir fint!

 3. Jaaa, nå er vi der snart – jeg er veldig klar for førjulstid!

  Forslag til lektyre i disse dager:
  -A Christmas Carol (altså Dickens-klassikeren, som alle kjenner til, men veldig få har lest)
  -The Lion, the Witch and the Wardrobe (den best kjente Narnia-boka, vet du)
  -Julemysteriet av Jostein Gaarder (den er faktisk ment å brukes som kalender, med 24 kapitler)
  -Den første Harry Potter-boka (alltid, hihi!)

  Har brukt alle disse som adventslesning selv, og det er kjempekoselig! Julemysteriet er riktignok litt i overkant «kirkelig» for meg, men jeg leste den sammen med kusiner i barndommen, så jeg har gode minner forbundet med den. I år skal jeg lese en samling med kortere julefortellinger av Dickens. Han hadde jo en egen evne til å sette stemningen! Tør ikke anbefale den ennå, for jeg har ikke begynt på den, men jeg regner med at den kommer til å fungere veldig bra.

  Håper du får en fin start på desember!

  Synne
  http://www.etdrysskanel.com

  • Alle mine beste julebøker, jo! Er leeenge siden jeg leste Julemysteriet, men gjorde det en desember da jeg fremdeles gikk på barneskolen. Husker best at det var lam med. Den viste seg å være vanskelig å oppdrive i da, så det ble ikke den i år. Jeg har plukket meg ut en annen gammel favoritt som ikke har så veldig juletema, men likevel er veldig fin og som har 23 kapittel. Perfekt, tenker jeg. Så kan jeg plukke fram ei ordentlig lita julefortelling på julaften.

   Ha ei trivelig førjulstid du også!

   • Åh, jeg så at det ble Pullman til slutt – jeg har også tenkt å lese His Dark Materials-trilogien igjen nå, som forberedelse på The Book of Dust! Gleeeder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.