Uka som var: 6

Kristine Graneng

❋ Det er ikke så verst å fylle 25 år, altså. Jeg prøvde det på mandag: å starte dagen med bursdagsklem og bursdagstelefoner på bussen til skolen, kanelbolle i matpakka og gave til lunsj, innpakka i papir fargelagt med markeringstusj, fra guttene i klassen, sola som varma i ansiktet på vei hjem fra Dragvoll, å gjøre ingenting en hel ettermiddag, for så å fylle magen med så mange sushibiter jeg bare ville og snakke om alt og ingenting med fire favoritter.

Også har bursdagen bare sneket seg med videre utover uka, med en klem her og en klem der og gratulasjoner som spretter opp i nettleseren. Det har vært skikkelig fint!

❋ Den eldre dama på venteværelset hos legen som la helt om dialekta da ho begynte å fortelle om stedet på Helgelandskysten der ho vokste opp.

❋ Søndagskaffe med Ida og en lang prat om alt som skjer fremover. Kanskje mest om strikkeprosjekter og livet etter masteren. Det er som om det står F R A M T I D A med skrikende, store bokstaver over et mørkt lerret, med den hviskende «se hva som skjer»-stemmen lagt over når jeg tenker på tida etter masteroppgaven. Tidsperspektivet mitt stopper liksom før sommeren – etter det er alt så uoverskuelig og diffust og skummelt. Men det hjelper å ha ei Ida å snakke med det om.

❋ Ho jenta som var ute med jentegjengen og stoppa meg da jeg var ute på tur for å fortelle, med et kjempesmil, at jeg hadde likens jakke som mora.


Kategorier:

7 kommentarer til “Uka som var: 6”

  1. Kjenner meg SÅ GODT igjen ang. tidsperspektiv som stopper før sommeren. 24. juli har jeg siste deadline og så er jeg ferdig med master og skal liksom være ordentlig voksen for ikke å snakke om å forsøke å skaffe seg en jobb? (hjelp)

    Men jeg har stor tro på at det ordner seg for oss begge (og alle andre der ute i liknende situasjon). :-)

    • Ordet jobb gir meg helt gåsehud for tida. Men må jo bare tro at det ordner seg på et vis (og legge ned en innsats selv også, når det er litt mindre annet å holde styr på)!

  2. Kjenner meg igjen, men med en gang man er på andre siden av deadline så er det plutselig ikke så farlig lenger! Det løser seg, jeg lover! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.