Bokhøsten 2020

Da jeg var lita og det kom katalog fra lekebutikken i posten, satt jeg meg ned med kulepenn og skrev et stort kryss ved alt det jeg ønska meg. Som om det var all verdens plass under juletreet. Når forlagene slipper høstkatalogene er det litt samme følelsen. I ønskene har jeg i hvert fall endeløst med tid og rikelig med plass i bokhylla.

Jeg har ei liste i høst også. På den står Et liv forbi av Helga Flatland, Garasjeland av Frode Grytten, Jernulven av Siri Pettersen, Gul bok av Zeshan Shakar og Hekneveven av Lars Mytting øverst. Jeg er vel ikke alene om det – det er alltid gøy når favorittforfattere kommer med noe nytt. Sistnevnte kjøpte jeg sammen med lørdagsgodtet i helga. Det er den andre boka i en triologi som startet med Søsterklokkene. Den hørte jeg på lydbok i fjorsommer. Blandingen av historie og sagn er så herlig. Hittil har jeg bare begynt så smått, men foreløpig er det et godt gjensyn med Hekne-søstrene og bygda Butangen.

Slik så ønskelista for bokhøsten 2019 ut.

Men å bla i katalogene er også en fin anledning til å plukke opp noen nye navn. Romaner jeg har notert meg i høst er Er du lykkelig, søster? av Synne Sun Løes, Vidunderlige Vera av Siri M. Kvamme, Norske tilstander av Lasse Lenth og Etter punktum av Berit Rødstøl.

Jeg har også sett meg ut noen sakprosabøker i høst, kanskje aller helst memoarene til Thorbjørn Jagland og Norbritannia: En reise i det norske Storbritannia av Gry Blekastad Almås.

Engelske nyutgivelser følger jeg ikke like mye med på, men også der har jeg plukket opp at det kommer noen godbiter i disse månedene. English Pastoral av James Rebanks, for eksempel. Jeg elsker å drømme meg bort til engelsk landsbygd, og den forrige boka hans, Sauebondens liv, koste jeg meg masse med. Garth Nix, en gammel favoritt, kommer også med ei ny bok om krigerske bokhandlere, The Left-Handed Booksellers of London.

Mye å glede seg til, med andre ord! Hva står på deres ønskeliste?


Kategorier:

Ett kommentar til “Bokhøsten 2020”

  1. Jeg har så vidt begynt på Hekneveven av Lars Mytting. Jeg leser mest engelsk, etter at jeg leste Søsterklokkene tidligere i år ble jeg glad i Lars Mytting’s skrivemåte. Liker også godt Siri Pettersen, så kanskje jeg leser hennes nye bok etter hvert også. Har lest noen av bøkene i Ravneringene serien. Har hele serien, så må få lest den ferdig snart. Jeg ønsker meg noen bøker til jul. Tror nok de bøkene som står høyest på ønskelisten nå er: Jernulven av Siri Pettersen, The invisible life of Addie LaRue av V.E Schwab og Tunnel of Bones av Victoria Schwab.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.